Black Friday Rabattkoder

Nordicfeel – Rabatter mellan 20% – 70%!

Kronans Apotek – Alltid fri frakt. Bra priser! Upp till 60% rabatt!

Hudoteket – 20% rabatt! 24/11 – 28/11 Rabattkod: BLACK20

Apohem – Upp till 30% rabatt. Över 3000 produkter!

Nicebeauty – 25% rabatt på allt gäller ej Maria Nila

Fyrklövern – Få 2 champagneglas vid köp över 1000:-. Kod: BLACKDIAMOND

Triwa – 30% rabatt på alla produkter! Ej på redan nedsatta produkter!

Linas Matkasse – 275:- Rabatt med kod: BF2019 Gäller nya kunder!

Staples – Upp till 61% rabatt!

Vimla – 30:- rabatt i 3 månader på alla abonnemang!

Hallon – 80% rabatt i 3 månader på alla abonnemang och bredband!

Rabattkoder Black Friday 2020

Är du redo för årets största shoppingdag? Black Friday är en amerikansk shoppingdag som vanligtvis endast pågår under 23 timmar. Men på nätet och i Sverige händer det även att den pågår under hela helgen. På måndagen efter så tillkommer också Cyber Monday.

Kort om Black Friday 2020

Under rean kan du finna galna priser på allt från kläder, hemelektronik och inredning. Genom den stora expansionen av e-handeln så har all denna shopping blivit mer populär men främst mer tillgänglig. Vi tänkte gå in lite mer på vad Black Friday betyder och är ni intresserade av att veta ännu mer om dagen kan ni besöka Wikipedia och läsa.

Amerikansk helgdag 2020

Black Friday är en amerikansk dag som också på senare tid blivit en helgdag där många amerikanare är lediga. Den är framtagen för att låta personer få möjlighet att handla produkter till mycket rabatterade priser innan jul. Som vi också nämnde ovan så har dagen blivit mycket populär i Sverige på senare tid.

Den inträffar alltid dagen efter högtiden Thanksgiving som är den fjärde torsdagen i november. Under Black Friday har det också blivit vanligt att de butiker som väljer vara med också tävlar med varandra om vem som kan erbjuda sina kunder de bästa och lägsta priserna.

Namnet Black Friday 2020

Men vart kommer namnet ifrån? Namnet härstammar från 60-talet Philadelphia. Det var efter att man sett en stor ökning av trafik och personer ute på gatorna som ofta uppstod dagen efter Thanksgiving. En dag efter att alla ätit god mat och firat med nära och kära i sina hem.

Många tror dock att namnet kommer från något annat. Nämligen den tid då butikernas försäljning blev så massiva att deras ekonomi gick från rött till svart och många då började göra en stor vinst eftersom också julhandeln startade igång.

Black Friday Rea
Gifts Consumption Black Friday Shopping Buy Online

Är det en ledig dag?

Som vi nämnde innan så är inte Black Friday officiellt en ledig dag men många företag och skolor väljer att hålla stängt under dagen. Mycket för att låta sina medarbetare få chans att inhandla årets julklappar till en billig peng.

Innan e-handeln startade igång var det inte ovanligt att se långa köer utanför butikerna innan öppning den 24 november. Även om detta blivit lite mer ovanligt så händer det fortfarande. I Sverige kan vi se det på butiker som Elgiganten och andra större elektronikkedjor.

Det är många butiker som på senare dag också valt att påbörja rean tidigare än det satta datumet. Men värt att tänka på där är att dessa ofta inte håller samma kvalitet som den 29 november och helgen efter. Under Black Friday omsätter USA omkring 450 miljarder kronor, och detta är endast under 24 timmar.

Black Friday i Sverige 2020

Som vi nämnt ovan har denna dag nu etablerat sig i Sverige. Den har för varje år som gått blivit större och större och förra året var den största readagen i Svensk historia. Black Friday 2019 fortsätter i samma trend och analytiker spår ännu större tillväxt. Under dagen och i många fall helgen kan du hitta prylar till extremt låga priser. Det är vanligast att främst hitta saker inom detaljhandeln men vi har också sett restauranger, caféer, frisörsalonger och bilhandlare ta vara på fenomenet.

Enklare shopping

Vi har sett till att göra shoppingen ännu enklare och smartare för dig som konsument. Vi har nämligen samlat alla de kampanjer och rabatter som är av högsta intresse. Kampanjer från butiker som Ellos, CDON, Elgiganten, Microsoft, Eleven.se, Komplett.se, Stylepit Boozt.com, Nelly.se, Lekmer och många fler. Se till att inte betala mer än du behöver med alla dessa fynd-priser ni hittar här.

Vilket datum är Black Friday 2020?

Black Friday 2019 kommer att inträffa den 29 november i år. Det är dagen efter Thanksgiving i USA. Analytiker har meddelat att årets handel kommer att bli den största rea-festen i svensk historia. Värt att nämna är att denna tillställning är gynnsam för både konsument och återförsäljare. Som konsument får du möjlighet att handla produkter till mycket låga priser.

Rea på typ allt

Ofta hittar du dina favorit-prylar under rean och kan också påbörja julhandeln. Många butiker så en ökning av 100 procent jämfört med vanlig dag under samma period. Det positiva är att detta gjort att fler butiker och återförsäljare i Sverige nu valt att engagera sig i tillställningen.

Något som gör att kanske din favoritbutik nu också kommer köra rea den 24 november. Håll utkik här hos oss på Gratisrabattkod.se så missar du inte alla härliga rabattkoder och kampanjer som butikerna kommer erbjuda.