Rabattkoder Citizen Klockor

Citizen är en japansk tillverkare av klockor med ett oerhört gott rykte över hela världen för sin innovativa teknologi och förmåga att skapa nya trender. Det är en av världens största tillverkare av armbandsur och har funnits sedan 1924. Företagets nuvarande namn började användas 1930 och kommer från namnet på en specifik produkt som företaget tillverkade och som blev en av deras bäst säljande armbandsur.

Citizen klockor med avancerad teknologi

En av anledningarna till att Citizen klockor har ett så pass gott rykte är att de alltid legat i framkant när det gäller ny teknik. De tillverkar klockor för idrottare som behöver särskilda funktioner och klockor med egenskaper som gör att de till exempel går att använda under vatten. En av deras teknologiska landvinningar var när de började tillverka klockor med så kallad atomisk tidtagning. Detta innebär att klockan hämtar information om den rätta tiden vilket gör att felmarginalen blir minimal.

Citizen klockor med eco drive

Eco drive är benämningen på de egenskaper vissa Citizen klockor har som gör att man aldrig behöver ladda upp batteriet själv. Istället drivs klockan av små solceller som sitter på uret. Detta ansågs banbrytande när tekniken lanserades och flera andra företag har börjat använda sig av eco drive-teknologin i sina produkter.

Andra produkter från Citizen

Citizen tillverkar inte bara klockor utan även andra produkter som till exempel miniräknare och små elektroniska organisatörer samt tv-apparater och till och med datorskrivare. Företaget har även lanserat små datorspel även om detta är något som man numera lagt ner. Citizen fokuserar fortfarande framförallt på sin tillverkning av armbandsur och anses idag vara en klassisk tillverkare som man alltid kan lita på.

Om man har problem med sin klocka från Citizen är det enkelt att hitta en reparatör som kan laga den eftersom reservdelarna är så pass vanliga.