Glasögon Rabattkod

Rabattkoder Glasögon på nätet

Att köpa glasögon på nätet är inte så krångligt som många tror. I många fall går det både snabbare och blir billigare att köpa sina glasögon på nätet gentemot att gå till sin optiker. Det många är rädda för är att de inte riktigt har koll på hur det ska kunna testa glasögonen innan de bestämmer sig.

Detta har ”nätoptikerna” givetvis tänkt på, så det är inga problem att låna hem bågar för testa innan man bestämmer sig. Det brukar gå bra att låna hem ifrån sin vanliga optiker också, så där skiljer det sig inte så mycket.

Köpa glasögon på nätet

Vad bör man då tänka på innan man bestämmer sig för att köpa glasögon på nätet? Det allra viktigaste är att kolla upp hur du reklamerar dina glasögon ifall det är så att det uppkommer något fel på dom. Detta kan vara svårare när man köpt sina glasögon på nätet jämfört med hos din optiker, där har du ju varit i fysisk form.

Glasogon rabattkod

Populärt med glasögon på nätet

I dagens internetålder så har givetvis allt fler och fler saker tagit klivet och blivit en internetsuccé, givetvis är så även fallet med glasögon på nätet. Enligt de ledande optikerkedjorna i Sverige så uppgår deras nätförsäljning till hela 20% av all glasögonförsäljning. Dessutom så talar allt för att det bara kommer att bli mer populärt med glasögon på nätet.

Beställ glasögon på nätet nu – få hem redan imorgon

Det går väldigt snabbt att beställa glasögon på nätet. Oftast är det bara postgången som sinkar ner processen. Du kan alltså beställa glasögon på nätet redan idag och få paketet levererat imorgon. Det är alltså väldigt snabbt och smidigt med glasögon på nätet. Ställ detta emot att planera ett besök hos optikern där du ska stresstesta igenom alla olika sorters bågar och typer, då är det bekvämare med glasögon på nätet.

Vilka glasögon på nätet finns

Man kan generellt säga att alla typer av glasögon finns på nätet. Alla de sorters glasögon du kan hitta hos din lokala optiker kan du hitta på nätet också. Ett tips som du alltid ska tänka på när du letar efter glasögon på nätet är att kolla upp många butiker som erbjuder glasögon på nätet. Finns ett par glasögon hos en butik på nätet så kan du med största sannolikhet hitta samma sort hos någon annan som erbjuder glasögon på nätet, kanske till ett bättre pris. Är du glasögonbärare så bör du verkligen överväga att köpa dina glasögon på nätet.

Glasögon statistik

Glasögon används för att råda bot på synfel. Det är hela 60 procent i åldrarna elva till 55 som använder någon form av hjälpmedel för synen. Det är alltså mer än hälften av alla människor som använder sig av glasögon eller linser. Det är väldigt vanligt att mixa användningen av glasögon och linser, det är bara ca. 5 procent som bara använder linser. 43 procent som bara använder glasögon.

När det kommer till användandet av glasögon så använder ca. 50 procent av glasögonanvändarna alltid glasögon, ca. 40 procent använder glasögon vid läsning, ca. 15 procent använder glasögon vid bilkörning och TV-tittande. Det är ca. 10 procent som använder glasögon framför datorn.

Rabattkod glasogon

Glasögon – historia

Glasögonen tros ha uppfunnits i Venedig på 1200-talet. Men redan innan 1200-talet så hade man experimenterat med att förbättra synen för de som hade nedsatt. Redan innan 1200-talet så använde man bergskristall för att göra linser, som användes som synhjälpmedel. Även linskonsten förädlades med åren och man började använda halvädelstenar som linser, t.ex. Beryll. F.ö. därifrån vårat ord ”brillor” härstammar Vilket var ordet som använder för glasögon under dess tidiga år.

Första gången glasögon eller ”brillor” omnämns i Svensk historia är ett brev från mitten på 1400-talet som skickades ifrån en munk, Johannes Hildebrand, i Vadstena till biskopen Knut Bosson i Linköping. I brevet skrev Hildebrand ”så skicka mig också Edra brillor, som jag givit Eder, tyd de äro ju sönderslagna.”.

Tidiga glasögon

Den första kända typen av glasögon kallas för nitbrillor, det är två slipade glasskivor som är ihopnitade, därav namnet. Dessa nitbrillor saknade bågar och användes 1200-1300 tal. Redan på 1300-talet började man hursomhelst att tillverka glasögon med bågar. Under 1500-talet slog bågbrillorna ut de gamla nitbrillorna på riktigt.

Nürnberg i Tysklannd blev under 1500 känd som glasögonstaden, härifrån exporterades nästan alla Europas glasögon. Under flera hundra år levde staden på sin export av glasögon. Det var först under 1700-talet Nürnbergs export dog ut. På 1700-talets början började glasögontillverkningen ta fart i England, där började man med sidoskalmar på glasögonen.

Till en början så satt inte dessa fast på öronen som dagens på glasögonen, sidoskalmarna tod slut redan vid tinningen. De glasögon med ledade skalmar kallades för herrbågar och glasögon med raka skalmar kallades för dambågar.

Nya sorters glasögon

Runt år 1800 tog Engelsmannen Dudley Adams patent på ett sätt att skapa ovala glasögonglas. Tidigare användes uteslutande runda glas, i och med upptäckten så började man tala om att skapa andra former på glasögonglasen också men det skulle ta långa mycket längre tid innan man lyckades göra andra former på glasen.

Dagens glasögon

I dagens glasögon består glaset ofta av mineralglas och plastglas. Vanligt glas används inte i så stor usträckning längre då plast- och mineralglas är långt mycket mer rep- och stryktåligt. Dessa ”låtsas”-glas är också mycket lättare än riktigt glas. Bågarna i sin tur är oftast av plast eller metall. Idag är det vanligt att köpa glasögon på nätet.

Glasögonslipningar

Det finns två olika sorters slipningar som används vid olika typer av synfel, sfäriska och asfäriska. Glasen slipas med flera fokalpunkter, brännvidder, till bifokala eller trifokala glas. Där bifokala innehåller två glas och trifokala innehåller tre glas. Vi får se hur glasögon har utvecklats om hundra år.