Klassificering av hotell med stjärnor

Så klassificeras hotell

År 2004 startades ett projekt som handlade om att ha samma klassificeringssystem för hotell över hela Europa. Fem år senare hade 21 principer tagits fram och i spetsen för detta projekt stod sju ursprungsländer varav Sverige var ett. Systemet kallas Hotell Stars Union och är uppbyggd av 270 kriterier som vardera är uppdelade i två kategorier. Här kan du boka hotell med Hotels Rabattkoder.

Faktorer för stjärnor

Den obligatoriska kategorin innehåller faktorer som måste finnas med för att hotellet ska få den stjärnklassen. Detta kan tex vara eget badrum och vad detta kan innehålla. Utöver det finns tilläggskriterier. För att hotell ska uppnå en viss klass krävs att de obligatoriska kriterierna är uppfyllda samt en del av tilläggskriterierna. Men det är framförallt de obligatoriska kriterierna som styr hotellets status så det är dessa som är intressantast att följa.

Klassificering hotell stjarnor

Höja sin standard

För att uppnå en högre stjärnklass ska samtliga krav på den undre klassen vara uppfyllda samt ytterligare krav.

Lite grovt går det att säga att:

En stjärna – Ska ha möjlighet till väckning, städning, frukostservering samt kan ha gemensamt badrum.

Två stjärnor – Erbjuda badlakan, handfat inklusive tvål- och duschkräm samt sänglampa. 40 % av alla rum på hotellet ska ha egen toalett och egen TV.

Tre stjärnor – En reception som har öppet minst 14 timmar om dygnet. Rummet har egen wc. I rummet ska det finnas en helkroppsspegel samt arbetsbord. Hotellet ska även erbjuda bagagehantering, internetuppkoppling, tvättpåse, hiss och möjlighet till skovård.

Fyra stjärnor – Receptionen ska ha öppet 18 timmar per dygn men personal ska finnas på hotellet dygnet runt. En bar ska finnas som ska vara öppen minst sex dagar i veckan. Rummet ska ha safebox, internetuppkoppling, minibar (eller roomservice) samt restaurang med minst middagsutbud.

Fem stjärnor – Detta är det bästa som går att få även om kvalitén även kan variera mellan dessa. Här ska det erbjudas bemanning i receptionen 24 timmar om dygnet, flera olika sviter, badrock och tofflor, stort utbud av toalettartiklar, sköna avslappningsutrymmen, bar samt restaurang som är öppen alla dagar i veckan. Hotellet ska även erbjuda s.k Mystery Checking, tvätt, strykning, bagagehantering samt roomservice hela dygnet.

Höga stjärnbetyg

De lyxigaste hotellen som går att hitta i Sverige har fem stjärnor. Att det finns hotell i Malmö på denna nivå är inte oväntat men även mindre städer börjar erbjuda denna standard då gästerna efterfrågar det. Att hitta hotell i Uppsala, Örebro och Jönköping med fem stjärnor är idag inte alls svårt.

Billiga hotell i Storbritannien med rabattkod

Det finns många anledningar att semestra i Storbritannien. Det förenade konungariket och Nordirland innehar flera av Europas mest välbesökta städer och områden och rankas som nummer 6 på listan av världens största turist-destinationer. Använd rabattkod när du skall boka hotell billigt! Bo billigt på hotell Oavsett hur länge du stannar, för en natt, en weekend … Läs mer Billiga hotell i Storbritannien med rabattkod