Köpa barnkläder på nätet

Populärt med barnkläder på nätet

Alla har vi väl någon gång köpt någon form av barnklädesplagg. Föräldrar har ju definitivt gjort det någon gång och om man inte är förälder själv så har man kanske köpt barnkläder i julklapp eller födelsedagspresent till någon annans barn. Och visst är det roligt! Numer så finns det ju så mycket söta barnkläder att välja på!

Snabb shopping på Internet

Men en aspekt på att köpa barnkläder är att det är ganska tidskrävande. Att springa runt i olika barnklädesbutiker tar tid, och just tid är nog en bristvara för de allra flesta idag. De senaste åren har därför en ny marknad för barnkläder på nätet vuxit fram. Jag tänkte därför bidra med ett par för- och nackdelar med att köpa sina barnkläder på nätet.

Kopa barnklader pa natet

Fördelar att köpa barnkläder på nätet

Den främsta fördelen med att köpa barnkläder på webben enligt mitt tycke är att det smidigt och enkelt att hitta de plagg och varumärken man är ute efter. Dessutom så är det ju ganska enkelt att jämföra priser i de olika webbutikerna då de egentligen bara är ett ”klick iväg”. Detta förutsätter ju dock att man hittat ett par webbutiker som erbjuder samma varumärken och plagg.

Hög konkurrens sänker priserna

En annan fördel med nät-inköp av barnkläder är att det är ganska stor konkurrens mellan de olika webbutikerna, och därför så lanserar de med jämna mellanrum specialkampanjer med fina rabatter på utvalda plagg. Håller man sig framme vid dessa tillfällen så kan man spara ganska mycket pengar genom att göra klipp på barnkläder. Hoppas jag promotat e-handel av barnkläder en del nu, för nedan så kan du läsa om några nackdelar som finns med denna typ av köpbeteende.

Nackdelar med att köpa barnkläder på nätet

Även om fördelarna är många med att köpa barnkläder på nätet så finns det även ett par nackdelar. Den främsta enligt mig är att det kan vara svårt att veta vilken storlek man skall köpa då det via Internet inte finns möjlighet att pröva kläderna på riktigt. Man kan dock kompensera för detta om man köpt andra plagg av samma varumärke, då varumärkena i regel alltid använder samma måttsystem på kläderna.

  • Det går ju dock inte att ”känna på kvaliteten” på kläderna när man handlar på nätet, något som man kan göra om man handlar i en vanlig butik.
  • En annan nackdel är att det det tillkommer ofta fraktkostnad när man beställer online. Denna fraktkostnad brukar ligga på runt 50 kr/leverans. Å andra sidan så har man ju bensinkostnad för att ta sig till en vanlig butik om man vill köpa barnkläder.
  • En annan nackdel är att det kan ta upp till 10 dagar innan man får sin produkt från det att man beställt den. Köper man i vanlig butik så får man ju plagget direkt.

Sammanfattningsvis så finns det definitivt både för- och nackdelar med e-handel och det bästa rådet är nog att testa sig fram och hitta det köpbeteende som passar bäst för stunden.