Musik bebisar rabattkod

Musik för Bebisar

Musik är en mycket viktig utlösande faktor for social och emotionell utveckling samt den övergripande utvecklingen av barnets hjärna. Musik kan spelas redan innan barnet är fött, för att skapa band mellan det och föräldrarna.

All musik är varken lämplig eller passar alla bebisar. Experimentera lite och se vilken typ av musik som din bebis reagerar på och tycker om. Bebisar kan tycka om allt, från klassisk musik, pop eller hårdrock. Det beror helt på barnet och att ljudnivån inte är för hög.

Somna med rätt musik

Viss musik är bättre vid sänggåendet och kan bli en rutin när barnet ska sova. Annan musik passar bättre att spelas under dagen. Det finns inget som säger att viss musik är bättre för barn. Spela den typ av musik som du gillar, och se vilken effekt det har på ditt barn. Alternera musiken för att göra ditt barn avslappnat eller mer energisk.

Eller varför inte sjunga själv? Din röst är viktig för barnet, även om det är ofött. Det finns en hög igenkänningsfaktor i mänskliga röster och barnet kommer vara fantastisk på att peka ut din röst i en hel folkmassa. I ditt barns öron, är din röst den vackraste rösten som finns.

Musik bebisar rabattkod

Höra och känna

Det ofödda barnet kan höra och känna musiken du spelar. Det kommer att känna igen denna musik när de har fötts.

Kom ihåg att barnets hörsel är mycket känsligare än vuxna. Därför bör du hålla volymen på en mycket låg nivå.

När barnet är lite äldre, försök sjunga sånger tillsammans. Bebismusik som Imse, Vimse, Spindel och alla de låtar som vi älskade som barn, är bra för barnets utveckling. Låtar med rörelser är också bra för utvecklingen av barnets muskler, utveckling och motorik. Musik med rytm kan få de flesta barn att dansa!

Klassisk musik sägs också vara bra att spela för sina barn, exempelvis Mozart eller Beethoven. Det sägs att barn som lyssnar på klassisk musik skulle vara smartare, men det finns inget bevis för detta.