Skaffa belysning i barnrum

Belysning i Barnens Rum

Barnrum är viktiga rum för hela familjen. Om man lyckas få till ett barnrum som barnen trivs i är chansen stor att de kommer vilja leka där ofta och länge vilket gör att även resten av hemmet får bättre ordning. Ni slipper mängder av leksaker i kök och vardagsrum och får mer utrymme för en lugn och ordnad tillvaro för alla hemma. I barnens rum är det viktigt med en bra belysning. Taklampan är den viktigaste delen av belysningen i barnens rum, men även andra typer av lampor behövs.

Bra taklampa

Taklampan är en lampa som lyser upp hela eller stora delar av rummet. Med en bra taklampa får barnen en jämn allmänbelysning i rummet som passar bra till de flesta aktiviteter – särskilt i förskoleåldern då barnen ofta leker med lego, bilar, dockor och annat på golvet. Taklampan används också med fördel till exempel vid städning och andra aktiviteter.

Belysning i barnrum

Läsbelysning

Barnens rum behöver också någon form av läsbelysning, företrädesvis både vid ett bord och vid sängen. Det är inte bara sagor som läses utan ett skrivbord med en bra riktad belysning kommer väl till pass när barnet börjat skolan och ska göra sina läxor. Riktad läsbelysning krävs också vid pyssel, pärlplattebyggen, när barnet ritar och så vidare.

En bra riktad belysning är till exempel spotlights med led lampor. LED ger just det där starka riktade ljuset samtidigt som lamporna är energisnåla och inte blir varma som exempelvis halogenlampor kan bli. LED är därför väldigt säkra och bra lampor att använda just i barnrum.

Mysbelysning

En bra mysbelysning är också trevligt att ha i ett barnrum. Dessa lampor ger ett mjukt ljus som låter barnet slappna av. Perfekt för vila eller sagor på mp3!

Slutligen är många barn rädda för mörker. Ett sätt att skapa en lugn och avslappnande atmosfär när barnet ska sova är att använda sig av en nattlampa. Dessa lampor ger ett mycket svagt ljus som ger barnet en känsla av trygghet samtidigt som ljuset inte stör nattströmnen. Nattlampor finns både med batteridrift och sådana som du kopplar in i vägguttaget.