Skidkläder Rabattkod

Rabattkoder Skidkläder

Om man ska åka på skidresa, oavsett om det är inom Sverige eller utomlands, så är klädseln en viktig del av packningen. Det är inte roligt att vara tvungen att avbryta dagen i skidbacken efter bara ett par åk för att man är kall, blöt och frusen, eller för att man har fått ett par praktfulla skavsår. Dålig planering när det gäller klädseln kan påverka hela skidsemestern, så det kan vara värt att ägna lite extra tid åt att planera vad man ska ha med sig för skidkläder och kanske köpa nya skidkläder om det behövs. Vi ger dig våra bästa råd när det gäller skidkläder och att köpa skidkläder.

Att ta med sig på skidresan

Följande saker är bra att ta med på skidresan, förutom själva skidutrustningen förstås och personliga saker som hygienartiklar, mediciner, en bok, karta, kamera och annat. Pjäxor, skidjacka, skidbyxor, underställ, skidstrumpor, mössa, vantar, ansiktsskydd eller balaclava, skidhjälm, skidglasögon och solglasögon. Glöm inte heller solkräm.

Skidklader Rabattkod

Skidjacka och skidbyxor

När det gäller de yttersta kläderna så tänker de flesta mest på utseendet, men glöm inte att också tänka på funktion. Man behöver inte köpa ny skidjacka och skidbyxor inför varje säsong, däremot kan man hitta riktigt prisvärda saker inför den nya säsongen när butikerna rear ut förra årets kollektion.

Dessutom kan man ofta hitta skidkläder begagnade, eftersom många köper på sig dyra skidkläder och sedan inser de att de inte tycker att skidåkning är så kul som de trott, eller så har de gått upp eller ner i vikt så de inte kan ha kläderna nästa säsong. När det gäller skidjacka och skidbyxor är det bra att köpa kvalitetskläder, men man behöver inte ha de dyraste märkena.

Ett exempel på ett prisvärt märke som håller hög kvalitet är Everest från Stadium. Det finns också specialskidkläder att köpa i sport- eller friluftsbutiker. Köper man skidkläder av högre kvalitet vet man att kläderna andas, är slitstarka, detaljrika och genomtänkta.

Vantar, mössor och strumpor

Det är bra att ha med sig flera olika vantar och även någon extra mössa. Skidstrumpor bör man förstås också ha med sig flera par av, gärna ett par per dag man ska åka skidor. Det lönar sig faktiskt att köpa riktiga skidstrumpor eftersom de är varma, men andas och dessutom sitter de stadigt på plats på foten, vilket minskar risken för skavsår betydligt. När det gäller vantar bör man ha såväl tunnare fingervantar som rejäla skalvantar med sig.

Tänk lager på lager, precis som kläder, så kan du ta av dig ifall det blir för varmt. Ta med dig en liten skidryggsäck som sitter tight mot ryggen så kan du ta av dig ett par vantar och ett lager på överkroppen när det blir stark sol och plusgrader mitt på dagen. Om du är ute i hårt väder så bör du skydda ansiktet, som annars blir hårt utsatt mot kyla och vind. Det finns speciella ansiktsskydd, väpnarluvor eller balaclavor som skyddar riktigt bra.

Underställ

Underställ och underkläder tillhör några av de viktigaste plaggen när det gäller skidkläder. Välj gärna tunna underställ i ull eller blandning av ull och silke. Dessa håller värmen mycket bra, men utan att det ger känslan av att man är en michelin-gubbe. Man vill ju kunna röra sig bekvämt i backarna och lifterna. När det gäller underkläder bör man dessutom tänka på att de inte ska ha några skavande sömmar utan sitta skönt på kroppen.

Material på skidkläder

Det finns många olika materialtyper att välja bland på skidkläder och mycket beror på vart du ska åka skidor och när under säsongen du åker på skidresa. Gore-Tex har numera funnit i 30 år och är väldigt populärt att använda i alla typer av friluftskläder. Kläder med Gore-Tex är vind- och vattentäta och de andas. Kvalitetsplaggen har tejpade sömmar som också är vattentäta.

Det finns allt från tjockare skalplagg till soft shell-produkter tillverkade i Gore-Tex. Windstopper bör användas som mellanlager. Det är ett material där inte vinden kan tränga igenom, så man håller sig varm även mitt i snöstormen. Det finns såväl jackor och byxor som mössor och vantar tillverkade i windstopper-material. Bomull bör man undvika helt när det gäller skidkläder och andra friluftskläder.

Materialet blir blött och tungt och det torkar långsamt. Ull eller ylle är istället material som man bör satsa på. Numera finns mjuka, slitstarka och bekväma plagg i ull, exempelvis merinoull. Satsa gärna på ullunderställ och innervantar i ull som du kan ha innanför skalvantarna. Ull är väldigt varmt och det andas bra och en viktig funktion är att materialet behåller sin värmegivande förmåga även om plagget blivit vått.