Skidresor Rabattkod

Rabattkoder Skidresor

Att åka på skidresa med buss är ett populärt sätt att resa till flera skidorter. Inte minst till de svenska och norska fjällen är buss ett bra alternativ. Bussen går i stort sett från dörr till dörr, till skillnad från tåget där man oftast måste byta till en anslutningsbuss de sista milen i alla fall.

Många fördelar med buss

Visserligen har man en större frihet med egen bil än med buss, men fördelarna med buss är ändå många. Är man bara en eller två som kan köra så blir det många långa mil bakom ratten, vilket resulterar i trötta bilförare. Dessutom är det inte så roligt att köra på vinterhala vägar, ofta med snörök och mycket trafik. Är man ingen van bilförare på vinterväglag så kan det vara många timmar som man sitter på helspänn. Genom att åka buss kan man komma fram till skidorten utvilad och avslappnad.

Under bussresan kan man se på film eller spela spel och även barnen kan roa sig bättre i bussen än i en bil. Buss är oftast också ett ekonomiskt bra alternativ, framförallt för barnfamiljen då de yngsta barnen ofta åker gratis och därefter är det rabatterade biljetter upp till 15 år. För kompisgänget som ska åka på skidresa är buss ett bra ressätt eftersom det ger möjlighet både att umgås med varandra under resans gång och att lära känna andra ungdomar som kommer att befinna sig på skidorten samtidigt.

Åka på skidresa utomlands med buss

Det kanske är vanligast att man åker på skidsemester till de svenska fjällen med buss. Men resföretagen erbjuder också skidresor med buss utomlands. Exempelvis kan man åka buss till Alperna och det är inte så jobbigt och konstigt som det låter.

I själva verket är det ett roligt och trevligt sätt att ta sig till skidorten. Man stiger ombord på bussen på sin hemort och sedan är man framme på skidorten ungefär ett dygn senare. På färjorna längs vägen får man möjlighet att sträcka på benen. När det börjar gå mot läggdags stannar bussen och man möblerar om så att bussätena blir till sängar. På så sätt kan man enkelt och bekvämt sova ombord på bussen, precis som på ett nattåg. Under tiden man sover så fortsätter resan mot resmålet.

Bekvämt att åka på skidresa utomlands med buss

De bussar som används vid sådana här långkörningar är förstås väldigt bekväma och håller en hög klass. Det finns exempelvis toalett, kök, dvd-spelare och andra bekvämligheter i bussen. Förutom föraren brukar det finnas en reseledare som finns tillgänglig ifall man har några frågor, men som också underhåller resenärerna med bland annat tävlingar.

Det roliga med att åka buss till skidorten är att man också lär känna de andra resenärerna, så när man väl kommer fram till skidorten så har man lärt känna ett nytt gäng sköna människor som man kan åka skidor eller gå på after ski med. Åker man ensam på skidsemester så är därför skidresa med buss ett perfekt sätt att lära känna nya vänner med samma skidintresse. De resenärer som är ombord på bussen bor nästan alltid på samma hotell och åker också hem samtidigt.

En ytterligare fördel med att åka på skidresa med buss är att man ju har bussen med sig på skidorten när man väl är framme. På så sätt kan man använda sig av bussen mellan olika liftsystem och skidorter och på så sätt får man större flexibilitet än ifall man enbart ska använda sig av de bussar som finns tillgängliga på plats. Att åka på skidresa med buss innebär också att det är enkelt att ta med sig sin egen skidutrustning, det finns ju gott om lastutrymme under bussarna.

Boka skidresa med buss

Att boka skidresa med buss är inte krångligare än att boka skidresa med något annat ressätt. Det finns gott om reseföretag att välja mellan och det finns också många olika resorter dit man kan ta sig med hjälp av buss. Här i Sverige kan man exempelvis åka till Åre, Sälen, Vemdalen, Idre, Funäsdalen och Orsa Grönklitt. Resorna går från många orter, framförallt från de större städerna som Stockholm, Malmö och Göteborg, men det fina är att man förstås också kan kliva på längs vägen.

När det gäller skidresor utomlands så går det också resor till många olika skidorter. Att åka till de norska fjällen med buss är vanligt och det kan man också göra från många svenska orter. Man kan också åka till Italien, Frankrike, Österrike och Schweiz med buss. Dessa bussar går oftast från Stockholm alternativt Malmö, men man kan ofta välja att kliva på längs med de orter där bussarna passerar.