Rabattkoder smink

Här visar vi på alla de olika former av smink du kan köpa online. Vi älskar rabattkoder och du hittar även en hel del fina erbjudanden, kampanjer och rabatter i denna långa och välfyllda artikel om smink. Köp smink på nätet med bästa rabattkod!

Concealer

En concealer är en mycket användbar produkt som jämnar ut skiftningarna i huden och döljer färgningsförändringar. Den används oftast för att dölja mörkhet under ögonen och andra blånader, liksom rödlätta näsvingar och andra rodnande partier. Fräknar och mörkare fläckar ska man inte gärna försöka dölja med en concealer. Det ger sällan rätt effekt. Det är bättre att låta dessa vara kvar.

En concealer kan appliceras som grund inför sminkningen eller ovanpå en foundation. Om man lägger på den efter en foundation så sitter den kvar längre och rinner inte lika lätt. Men man kan också använda concealer utan foundation eller puder. Den bör alltid appliceras i ett tunt lager, så att det inte bildas en tjock och ”kakig” yta. Det ser onaturligt ut.

För att hitta rätt färg på concealern ska man prova den på hals eller kind, inte på handen. Då luras man lätt att ta fel färg. Och liksom med en foundation, är det bra att ha två olika toner på concealern, så man kan variera tonen utefter solbrännan.

Concealer rabattkod

Smink rabattkod

Eyeliner

En eyeliner är som en målarfärg som man målar runt ögonen med. Den kommer i fast eller flytande form. I båda fallen lägger man på en eyeliner med hjälp av en pensel.

När man använder en eyeliner är det viktigt att man gör rätt från början. Den torkar mycket snabbt och ger till skillnad från kajalen en skarp och tydlig linje. Genom att lära sig hur man använder penseln på rätt sätt kan man framkalla en dramatisk och ögonlook. Men om målningen går fel får man ta bort hela markeringen och börja om igen. Det är alltså svårare att applicera en eyeliner snyggt, än att använda kajal, där man har möjlighet att sudda kanterna och delar av målningen.

Fördelen med en eyeliner är att resultatet är så hållbart, jämfört med kajalen som lätt suddas ut. En eyeliner sitter där den sitter. För att få ett riktigt bra resultat lägger man ett tunt lager med concealer och puder på ögonlocket som grund. Om man vill använda lösfransar är eyelinern helt klart att föredra, då den täcker kanten ordentligt. Man målar då med en eyeliner efter att man satt på lösögonfransarna.

Eyeliner rabattkod

Glitter

Glitter är ett roligt smink som får det att gnistra om ansiktet. En sminkning med glitter passar bäst vid speciella tillfällen när man verkligen vill synas och få den där extra lilla piffen på sitt ansikte. Det ger en extra dimension på festsminkningen och är inget för den blyge.

Det finns glitter i jordens alla färger, allt efter tycke och smak, så det är lätt att anpassa glittret efter den övriga sminkningen. Skillnaden mellan ett shimmer och ett glitter är att glittret verkligen glittrar och sprakar, medan shimret ger en mildare upplyftning med allmän glans.

Glitter kommer i puderform och i form av en gel. Ett löst glitter eller glitter i kakform kan man ha både på kroppen, i ansiktet och i håret. Det appliceras genom att man använder en stor bortse. Glitter i gelform lägger man lätt på ansiktet med hjälp av handen eller en mindre borste. Vill man ha en härlig effekt på ögonen kan man lägga glittret som kajal alternativt ögonskugga. Det öppnar upp ögonen och ger ett strålande resultat.

Glitter rabattkod

Hudkräm

En hudkräm återfuktar efter dusch och bad och är en grundsten för ett friskt och vackert ansikte. Hudkrämen ger tillbaka hudens elasticitet och spänst, gör att huden mår bättre, och ger ansiktet ett naturligt skydd. Hudkrämen är också en bra grund för en foundation och concealern.

Varje gång man rengjort ansiktet torkar hyn ut och den behöver då återfuktning. Hudkrämerna har som främsta syfte att återfukta huden och olika det finns olika typer av hudkräm anpassade efter olika hudtyper. Och många produkter erbjuder mer än enbart en bra återfuktning. Olika mineraler, oljor och andra tillsatser ger extra effekt, stärker hudens naturliga egenskaper, och ger ett härligt välbefinnande. Det finns till exempel hudkräm med uppiggande effekt, med antirynkeffekt och hudkräm som kyler och lindrar.

En bra hudkräm absorberas lätt av huden och inte ge en fet yta efteråt. För att få hudkrämen att snabbt absorberas av huden är det effektivast att smörja in sig direkt efter rengöringen, både morgon och kväll.

Hudkräm rabattkod

Hudvård

Huden är ett utsatt organ och också det som syns mest. En bra hudvård ger huden ett längre liv, och man kan fördröja ålderstecken och tecken på slitage. Att ta hand om sin hud är också något som ger en skön känsla av välbehag, och något man ska unna sig varje dag.

En bra hudvård innebär att man dagligen håller huden ren och återfuktar den. Huden bör skyddas från väder, vind och dålig luft. Den mår också bra av att få ordenliga och djupverkande behandlingar ibland. Massage med eteriska oljor och borttagning av porer och döda hudrester genom peeling eller skrubb fräschar upp och gör den mer följsam och hållbar. En omsorgsfull hudvård är också en lisa för själen. Även om man inte har råd att gå på ett spa kan man göra mycket på egen hand.

Det är inte alltid de dyraste krämerna och hudvårdsprodukterna är bäst. Det viktiga är att ha produkter som är skonsamma mot huden och som passar den hudtyp man har själv. Att ha produkter med solskyddsfaktor under sommaren är ett bra tips, då det skyddar huden mot skadliga solstrålar.

Hudvård rabattkod

Kajal

En kajal är en penna som används för att markera området runt ögonen med. Udden är mjuk och den linje pennan målar får mjuka kanter. Resultatet blir en mer intensiv blick och mer markerade ögon.

Den vanligaste färgen på en kajal är svart, men det blir lätt en hård färg i många nordiska personers ansikte, som av naturen har milda färger. Brunt och grått är trevliga alternativ till den svarta färgen, särskilt för den dagliga sminkningen. En vit kajal används ibland för att förstora ögonen.

Man ger då en illusion av att ögonvitan är större än den egentligen är. Även blå kajal kan användas i det syftet. Vill man variera sin sminkning kan man lätt kombinera ihop olika varianter av skugga och kajal.

Kajalranden kan läggas såväl innanför som utanför fransraderna. Om man målar fel med en kajal är det lätt att korrigera det genom att sudda med ett tops, till skillnad från eyelinern som man måste ta bort helt. För att få ett bra resultat ska kajalen vara välvessad. Känns spetsen mjuk kan man lägga in pennan i frysen ett tag så blir den lättare att vässa.

Kajal rabattkod

Makeup rabattkod

Läppglans

Läppglans är ett transparent smink för vardag och fest, till skillnad från läppstiftet som ger en heltäckande färg. Läppglans kommer i olika toner. Färgen blir mjuk och skimrande och resultatet ser naturligt fräscht ut. Man kan använda läppglans oavsett hur lite smink man i övrigt har på sig. Läppglans kan också användas i kombination med läppstift och läppenna.

Läppglanset är lätt att applicera och man behöver inte vara så milimeternoga när man lägger på det som när man använder läppstift. Det är lätt att ha med sig och fräschar upp även det tröttaste ansikte. Och förutom att ge ett vackert ansikte, så återfukta läppglansen läpparna och håller dem mjuka. Flera läppglans kommer också med en skyddande solskyddsfaktor.

Läppglansen har olika färg och olika glansighet. Ett helt färglöst läppglans ger en naturlig look. För de som har smala läppar finns det ingen gräns på hur glansigt ett läppglans kan vara. De med fylligare mun bör vara lite försiktigare då en glansig yta på en sådan mun har en tendens att se lite avigt ut. När man använder läppglans tillsammans med läppstift avslutar man målningen med ett lager läppglans för att få en skimrande och mer glassig look.

Läppglans rabattkod

Läppenna

För att markera konturen på läpparna använder man en läppenna och man ska alltid använda en läppenna när man använder läppstift. Då flyter inte läppstiftet ut, utan munnen blir välmarkerad. Man kan också måla hela läpparna med en läppenna, för att ge en bra grund för läppstiftet. Då håller den nysminkade looken längre.

Det viktigaste är att man markerar konturen på läpparna. Om man ska vara riktigt noga ska man använda läppenna både före och efter att man tagit på sig läppstiftet. Läppennan ska matcha det valda läppstiftet och vara något mörkare i ton.

Om man lägger färg med pennan över hela munnen innan man tar på läppstiftet håller färgen längre. Bästa resultatet får man genom en brun penna om läppstiftet är rött. Pennan bör vara välvässad för att ge en vacker linje och om man vill få en riktigt bra udd kan man lägga läppennan i frysen ett tag så att den stelnar innan man vässar den.

Läppenna rabattkod

Läppstift

Uppfinningen av läppstift är lika gammalt som sminket själv, och blev riktigt hett på 1920-talet då den klassiska looken med intensivt röda läppar spreds från Hollywood. Det är också en av de produkter som påverkar utseendet allra mest. Ett välsminkat ansikte utan färg på läpparna, ser oklart ut.

Färgerna på läppstift varierar från ultraljust till mörkaste mörkt, och vissa är matta medan andra är glansiga. Modet, ens egen ålder, tillfälle och smak avgör vilken färg man passar i, men det finns en del grundtips att tänka på. Om man har smala läppar lönar det sig att använda ett ljust läppstift och det får gärna skimra. Det ger mer fyllighet. En fyllig mun får gärna vara mörk, men helst matt. En kvällssminkning klarar en starkare färg på läppstiftet än en vardaglig sminkning.

För att få ett bra resultat när man målar läpparna ska ett läppstift alltid användas i kombination med en läppenna. Annars smetar läppstiftet lätt ut utanför munnens konturer. Ett annat vanligt problem med läppstiften är att de färgar av sig på tänderna. Om man sätter in ett finger i munnen efter att ha applicerat läppstiftet och sedan stänger munnen så tar man bort den risken.

Läppstift rabattkod

Mascara

Mascara använder man för att förlänga, förtäta och färga ögonfransarna och är en viktig del av sminkningen. Vill man sminka sig sparsamt, räcker nästan enbart mascara runt ögonen för att pigga upp och fräscha till ansiktet, medan en sminkning utan mascara ser ofärdig ut.

Det finns mängder med varianter av mascaror som ger extra längd och/eller extra tjocklek. Vilken variant man väljer är egentligen en smaksak och beroende på om man har tjocka och långa ögonfransar eller inte.

Mascaran kommer i flera färger. Den traditionella och mest populära färgen är svart och det finns många ”svarta” nyanser att välja mellan. Den bruna färgen är också populär, och vanligt smink dagtid. Det finns också rosa, lila, ljusblått och andra udda färger att välja mellan så att man kan matcha sin mascara med sitt andra smink. Senaste trender avslöjar guld- och silverfärger. Dessa är framför allt roliga att använda till festligare tillfällen.

För att få ett bra resultat kan man med fördel lägga två lager av mascara på ögonfransarna. Fler lager ökar risken för att mascaran klumpar sig. Det gör också gammal mascara. Öppnade mascaror håller sig bara i några månader. Därefter är det dags att byta dem.

Mascara rabattkod

Mascara rabattkod

Nagellack

Nagellack är ett smink för händer och fötter som piffar upp och ger ett välvårdat intryck. Det kom att bli populärt under 1930-talet bland Hollywoodkändisarna och spred sig sedan som en löpeld över världen. Den klassiska färgen på ett nagellack är rött, men egentligen kan man ha vilken färg man vill på naglarna. Det är snyggt om man kan matcha sminket i ansiktet och kläderna med ett häftigt nagellack, det sätter pricken över i:et på en utstyrsel både till vardagskläderna och till feststassen.

Om man vill att ett nagellack ska hålla längre grundar man med ett färglöst nagellack. Ett färglöst lack kan också fungera för sig, då det bara ger en ton av glans till ett par i övrigt välvårdade händer.

Liksom när man sminkar ansiktet är det helheten som gäller. Nagellack kräver välvårdade naglar. För korta naglar, som gör att toppen på fingret syns ovan nagellinjen, eller fransiga toppar gör sig inte så bra. Nagelbanden ska vara väl nedtryckta. Det är också viktigt att ett nagellack är fräscht och att det inte flagar. Då behöver man ta bort nagellacket och lägga på nytt.

Nagellack rabattkod

Necessärer

Necessärer är speciella små väskor skapade just för allt smink man kan behöva. Förr i tiden var necessären en liten tingest som innehöll parfymen allena, men har numera utvecklats till att innehålla alla mängder av hygienprodukter. Namnet på necessären kommer från franska och betyder från början ”det nödvändiga”.

Bra necessärer är vackra eller tuffa och rymmer allt smink och alla hygienprodukter man kan tänkas behöva. De allra flesta förvarar sitt smink hemma i en necessär, och använder den inte bara när de är ute och reser. Om man har sminket i necessärer hemma kan det vara bra att komma ihåg att rensa den emellanåt. Smink vars lock börjar vicka och gammalt smink ska man kasta bort. Det gör ändå ingen nytta.

Necessären är också en presumtiv bakteriebomb. Man ska hålla väl efter sin necessär, byta den ofta, och se till att allt smink och andra flaskor hålls rena och väl förslutna. Annars kan bakterier och smuts sprida sig. Men rätt använd och av rätt modell är necessären verkligen en nödvändighet, både i vardagen och på resan.

Necessär rabattkod

Ögonskugga

Ögonskugga är det smink som ger mest färg åt ansiktet, om man vill. Den kan också ge dramatiska skuggor i området runt ögonen, eller ”bara” hjälpa till att öppna upp ögonen och ge en fräschare look. Ögonskuggor kommer i alla jordens olika färger och trenderna, modet och smaken på hur en ögonskugga ska läggas varierar enormt.

Oftast används ögonskugga som en skuggfärg till annat smink, för att ge en viss kontur och form åt ögonen. Om man använder olika toner av samma färg för att fasa ut färgerna blir resultatet som snyggast. Man använder också ofta vit ögonskugga för att öppna upp ögat.

Det finns såväl puder- som krämskuggor att välja mellan. Vilket man väljer är en ren smaksak. Bästa resultatet får man om man använder en borste, inte fingrarna, och om man ”låser” ögonskuggan genom att pudra lätt på ögonskuggan efter det att man är nöjd.

Ögonskugga rabattkod

Puder

Puder är finishen av sminket. Genom att använda ett puder jämnar man också ut färgen på hyn och åstadkommer en matt och sval look, så att man slipper den glansiga ytan som annars lätt uppträder. Dessutom håller pudret rouge, ögonskugga och foundation på plats. Först när man pudrat, kan en bra sminkning anses klar.

Puder kommer i lös form och i form av kakor. Det finns puder med solskyddsfaktor och vissa är oljebaserade och andra inte. Vilket man föredrar är upp till var och en. Löspudret anses ge ett bättre resultat än kakorna och är lättare att fördela över sminket, men är bra mycket svårare att ta med sig. Ett tips kan vara att ha ett löst puder hemma och sedan bättra på med ett kakpuder när man är utanför hemmet. De oljebaserade håller bättre om man är väldigt glansig i ansiktet.

Grundregeln vad gäller puder i ansiktet är att färgen ska vara en nyans ljusare än den grundläggande färgen, som kan variera över året. Om man vågar experimentera lite kan man ljusa upp det ytterligare för att få en dramatisk look. Ett mörkare puder brukar ge ett ganska skralt resultat.

Puder rabattkod

Smink rabattkoder

Remover

Många slarvar med att ta bort sminket när de går och lägger sig. Det kan straffa sig, då hyn tar skada av att aldrig få rengöras helt inför natten. Rynkor framträder lätt och man kan få en äldre hy av sminkresterna. Och att bara använda ett vanligt rengöringsmedel brukar inte ge ett riktigt bra resultat. Resterna sitter kvar där ändå. En remover gör det däremot lätt att avlägsna även den bästa krigsmålningen och tar även bort eventuell vattenfast mascara. Är man en person som sminkar sig varje dag, så är en remover en nödvändighet.

En bra remover känns lätt igen på att den är effektiv i att ta bort allt smink, är krämig och svalkande att använda. Man ska inte behöva gnugga för att få bort allt. Det ska räcka med att man försiktigt masserar in produkter och sedan torkar bort. Den ska också vara skonsam mot huden och absolut inte ge några utslag. När man avlägsnat sminket med en remover ska man tvätta ansiktet och återfukta hyn med en fuktkräm.

Remover rabattkod

Rouge

Rouge är en grundläggande del av sminket och används för att skugga kindbenen eller delen strax ovanför alternativt strax nedanför. Syftet är att man ska få ett smalare ansikte och ge ansiktet dess ”rätta” dimension. Utan rouge ser ansiktet ostrukturerat ut, även om man sminkat såväl ögon som mun.

Rouge kommer som löst puder och i kakform. Nyanserna är allt från rödtonade till bruntonade. Rouge läggs alltid på med hjälp av en borste, gärna av större snitt. Här lönar det sig att köpa en ordentlig rougeborste för bästa resultat.

Vilken färg man använder på sitt rouge är beroende på den egna färgen på hyn och på vilket mode som gäller. På ljusa hyer passar en mer rosa och nätt ton, aprikos är en bra nyans för den soliga huden och rostfärgat passar den mörkare skönheten. Man ska givetvis också anpassa rougefärgen till resten av sminket. Det finns rouge som också innehåller glitter för att ge ett extra skimmer åt sminkningen. Dessa passar bäst vid festligare tillfällen.

Rouge rabattkod

Shimmer

Shimmer är ett smink som livar upp huden och ger en skimrande yta som reflekterar solstrålarna utan att se fet ut. Shimmer sätter en extra feststämning på en annars sober sminkning och kan också vara en upplyftande detalj i ett helfestligt smink. Resultatet är ett fräscht och piggt ansikte.

Det finns också shimmer i puderform, i pennform, på burk och som hudlotion. Hudlotionerna har ibland en lätt brun-utan-sol-effekt och lämnar efter sig en allmänt skimrande ton. Pudret blir vackert doserat om man blandar den med vanlig hudlotion, eller pudrar på med en stor pensel.

Shimmer används vanligen på vissa partier i ansiktet, eller för att lätta upp sminkningen och ge ett öppet och glittrande ansikte. Om man använder shimmer runt ögonen öppnas de upp och man får enkelt en fräsch och pigg framtoning. Den matta huden får en ny lyster och shimmern går att använda vid såväl vardag som fest.

Shimmer rabattkod

Solpuder

Solpuder ger en solkysst nyans i ansiktet. Solpudret ger en känsla av att ha fått en härlig färg, utan att det inte alltid är riktigt sant. Det är sol på burk, kanske man kan säga.

Solpuder som smink blev populärt under 1980-talet, då man skulle se naturligt brun ut, oavsett tidpunkt på året. Numera används gärna solpuder som smink på sommaren, då man vill se lite extra sommarfräsch ut, särskilt innan man fått en naturlig färg. Det är ett enkelt alternativ till brun-utan-solprodukter och ger effekt direkt.

Det är lätt att få en jämn ton med solpudret, vilket det inte alltid är med brun-utan-sol-produkter. Många solpuder innehåller dessutom en solskyddsfaktor och kan vara smart att ha på sommaren när man vill se brun ut utan att riskera att bränna sig. På vintern är solpudret kanske inte lika vanligt som smink, även om det förekommer. Det är aldrig fel att förlänga solbrännan på hösten eller efter semestern.

Solpuder rabattkod

Nu vet du mer om smink i allmänhet och har tips och råd på flera fina erbjudande och kampanjer vad gäller rabattkoder och smink. Lycka till med ditt smink!