Spel och leksaker bebis rabattkod

Leksaker samt spel för Bebisar

Det finns massor av bebisspel och leksaker på marknaden. Allt från brädspel till kort, leksaker och datorspel. De flesta spel har ett pedagogiskt värde, men många gånger kan det bästa spelet fortfarande vara att leka kurragömma.

Spel sätter igång barnets sociala och emotionella utveckling. Att höra röster, använda musklerna i ansiktet – enkla imitationspel är mycket användbara för att stimulera barn i alla åldrar.

Upp till 3 månader

När ditt barn är upp till 3 månader gammal, är mobiler och andra färgglada leksaker bra spel. De stimulerar barnet och gör det ännu mer nyfiket. Försök att spela musik för barnet också. Detta kanske inte passar in i kategorin av bebisspel, men det är mycket lugnande och stödjande för barnets utveckling.

3-5 månader

Vid en ålder av 3-5 månader, kommer barnet börja förstå och greppa saker. Nu är saker som skallror, bitringar och olika färgglada leksaker en fördel, eftersom barnet uppmärksammar dem. Ett mycket bra ”bebisspel” är att sätta barnet i en bärsele och ta det med på dina olika sysslor. Barnet kan då se nya saker och många saker och blir mer nyfiken. I själva verket räknar barnet snart ut hur leksakerna fungerar. Men det verkliga livet tar lite längre tid!

Spel och leksaker bebis

5-8 månader

Runt 5-8 månader barnet börjar sitta upp och gå. Kontrollera att det finns tillräckligt med saker att ta tag i och hålla fast vid, såvida du inte vill investera i en gåstol förstås. Vid den här åldern, kommer barnet också att få sin första tänder. Det finns olika tuggleksaker för spädbarn, som stimulerar tillväxt och tar bort en del av smärtan, när tänderna kommer fram. En särskild tips är att lägga tuggleksaken i frysen en kort stund – Detta kommer att kyla ner tänderna och tandköttet.

Montera pussel

När barnet närmar sig slutet av sitt första år, är dess motorik mycket bättre. Det kan nu montera enkla pussel – men se till att alla bitar är för stora för barnet att svälja och att de inte är giftiga när man tuggar på dem! Andra spel kan vara enkla böcker (med djurbilder) eller ett uppstoppat djur (återigen, inga små detaljer och inga gifter!).

Kom ihåg att de bästa lekstunderna är de som spelas utan dyra leksaker. Ta med ditt barn ut på en kort promenad och leta efter djur. Lek kurragömma eller något annat utomhusspel. Ditt barn kommer att lära sig så mycket mer än att sitta framför TV: n och titta på utbildningar.