Tandblekningsmetoder

Tandblekning hemma

Det finns ganska många sätt att bleka tänderna. Ett vanligt sätt med tandblekning men dyrt sätt är att gå till tandläkaren eller en tandklinik som kommer att göra tandavtryck på din tandrad och därefter tillverkar tandskenor som är speciellt utformade just för dig.

Själva tandblekningen fungerar så¨att man applicerar en blekgel i tandblekning skenan och sedan fäster man dessa på tänderna och man låter blekgelen verka ca 2-6 timmar. Denna del av tandblekningen gör man hemma själv med de tandskenor som du fått tillverkade. Ett tandblekning kit med specialutformade tandskenor och blekgel brukar mellan 1500-4000 kr.

Tandblekningsföretag

EaseWhite tandblekning – Endast 295 kr
Europas kanske mest sålda tandblekning med över 100.000 nöjda kunder bara i Sverige.

SimpleSmile tandblekning – Endast 379 kr
Med Simpe Smiles koncept kan man själv kan välja styrka på tandblekningsgelen. Det innebär att även de som hart lite med känsliga tänder kan bleka sina tänder och använda deras tandblekning.

DentaWorks tandblekning – Endast 395 kr
Dentaworks har kompletta paket som är flexibla beroende på vad man som kund vill ha. Tandskenan är riktigt mjuk och bekväm och den är mycket lätt att forma. …

Dentway tandblekning – Endast 895 kr
Deras behandling skiljer sig lite från de övriga då de är detyd,igt dyrare men man ger också en tandblekningsbehandling som nästan är identisk med den som man får hos tandläkaren.

BeConfiDent tandblekning – Endast 299 kr
Är ett av de billigaste alternativet då man kan få ett komplett kit för låga 295 kr. Dom har också en 100% nöjd garanti om behandlingen inte fungerar som man själv hade tänkt eller haft förhoppnings om sin tandblekning.

Ett annat alternativ är att köpa ett tandblekning kit hemma via postorder eller internet och den stora skillnaden mot att gå till tandläkaren är att man själv formar sina tandskenor efter sin tandrad och det gör man genom att lägga tandblekning skenan i vart vatten. När den hettats upp så går det att forma den precis som man vill.

Man får också med blekgel som är huvudingrediensen i din tandblekning. Hos vissa försäljare kan man själv välja vilken styrka man vill ha på tandblekning gelet. Man kan få en tandblekning via postorder för ca 300 kr.

Tandblekning hos tandläkaren

Man kan också välja att utföra sina tandblekning hos tandläkaren. I grunden är det samma tandblekning behandling som man gör hemma men tandläkaren kommer att anpassa hur stark tandblekningsgel du skall ha. Man brukar börja med att rengöra din mun samt att tandläkaren kommer att analysera skickat på dina tänder för att veta hur stark gel man kan använda.

Tandblekning med laser

Det är också väldigt viktigt att den starka tandbleknings gelen inte kommer i kontakt med något annat än dina tänder. Tandblekning kan även kombineras med att tandläkaren tillsätter en ljuskälla som snabbar upp tandblekningen.
Tandläkaren kan även använda laser som tandblekning metod men det är en ganska dyr historia.

Tillvägagångssättet för tandblekning med laser är ungefär detsamma så tillvida att man tillsätter en tandblekning gel och man använder sedan laserljus direkt på tänderna för och behandlingstiden är betydligt kortare än vid tandblekning hemma.

Det tar ca 1 timme och man kan behöva repetera proceduren ett par gånger för att få bästa tänkbara tandblekning resultat. Tandbleknings gelen som används är ofta samma som man får hem i nrevlådan men dosen är starkare hos tandkliniken.

Tandkräm som tandblekning?

Man ser ofta reklam på TV och radio om tandkräm som metod för tandblekning. Det man ska komma ihåg är att majoriteten av tandkrämerna där tillverkarna utger att de bleker tänderna har inget aktivt blekmedel utan istället polermedel polerar bort missfärgningar och annan smuts på dina tänder.

Man skall inte tro att tandblekning med vanlig tandkräm är speciellt effektivt och att man kommer att få en stor nyans skillnad. Tandblekning på detta sätt är först och främst till för att hålla tänderna rena och fräscha då det som sagt finns polermedel i tandkrämen men för en mer effektiv tandblekningseffekt skall man använda en annan metod.

Slipmedlet tandblekning

Dessutom kan slipmedlet i tandkrämen slita lite på emaljen och man skall vara lite försiktig med att använda denna typ av tandkräm för ofta. Det finns mer effektiva tandbleknings sätt att testa istället. Man istället se denna typ av tandkräm som ett komplement till en befintlig tandblekning behandling men inte en metod som enbart skall användas.

Det har gjort en del tester på detta område och många av de tester som gjorts visar på att vanliga tandkrämer är minst olika effektiva för tandblekning än dessa whiteeing tandkrämer.

Tandblekning med penna

En annan metod av tandblekning är på egen hand bleka tänderna med en så kallad tandbleknings penna. Med tandblekning pennan kan du bleka tänderna på ett mycket enkelt sätt då man ej behöver använda blekskenor och andra lite krångliga verktyg för tandblekning.

Pennan är fylld med blekgel och ytterst på tandblekning pennan finns det en liten minipensel som penslar på ett förutbestämt lager av blekgel på dina tänder. Man trycker försiktigt ut blekmedel i pennan och man penslar sedan på tänderna en efter en för att erhålla en tandblekning.

Blekmedel penna

En tandblekning penna innehåller normalt väldigt lite blekningsmedel och det är kanske inte den mest effektiva sättet för tandblekning men det är ett enkelt och ganska effektivt sätt att bleka sin tänder.

En annan fördel med att använda tandbleknings penna är att det blir mindre krångel än med andra metoder, du kan göra det enkelt framför spegeln när som helst och du ser resultat på bara några minuter. Du kan också ta med den på resor då den är så liten att den ryms i varenda ficka. För en billig penning kan man då få en effektiv tandblekning.