Vad är smink?

Smink – en kort genomgång

Smink, hudvård och skönhet. Hur kommer det sig egentligen att det är så viktigt för oss människor? Trenderna kommer och går lite hur som helst, och helt plötsligt blir det modernt med naturligt skönhet. Generationen efter däremot, ja där kan det handla om att bli brunare, smalare eller snyggare.

Men smink däremot, det är någonting som människan använt i tusentals år. Redan de gamla egypterna sminkade sig, och alla känner vi till de vitpudrade domarna i England. Det är med andra ord inte ett modernt påfund eller något nytt skönhetsideal, utan tvärtom – det är mycket mer naturligt än många andra saker vi aldrig skulle ha anledning att ifrågasätta.

Smink genom historien

Historiskt tenderar vi att sminka oss av samma orsaker som vi gör i dagens samhälle, dvs vi använder olika produkter för att piffa utseendet , se fräschare och få en ännu mer lyster i vår hy. Tidigare så användes det farliga sminkprodukter som ofta kostade användaren flera år av sitt liv, där ingredienser som arsenik inte var ovanligt.

Vad ar smink

Lyckligtvis så har vi blivit mer hälsomedvetna, och smink samt hudvård har lyckats hålla upp tempot med vetenskapen. Nu för tiden så kan man hitta alla möjliga sorters sminkprodukter; Lösögonfransar, eyeliner, concealer, lättstift, foundation, Rouge m.m.

Stor valfrihet vad gäller smink

Det råder med andra ord knappast någon brist på produkter och valfrihet när det kommer till sminkning. Under de senaste åren har det dessutom blivit populärare bland män att ägna sig åt hudvård, vilket marknaden har börjat anpassa sig efter.

Förr i tiden var smink till för eliten, gräddan i samhället och de fina aristokraterna eller faraonerna. Lyckligtvis så kan alla idag se vackrare och mer livfull ut till följd av att smink har fått sådan stor spridning. För dig däremot som tar sminkningen seriöst, och inte bara nöjer dig med produkterna på närmaste butik.

Köpa smink på Internet

Ja då kan Internet vara ett utmärkt verktyg i sitt sökande. Att handla smink online har blivit otroligt populärt under de senaste åren. Anledningen är inte bara att utbudet är större, du hittar dessutom mycket lägre priser. Många tror att billigt smink behöver innebära dåligt smink.

Sanningen är emellertid att priserna kan variera så kraftigt mellan onlinebutiker och fysiska butiker att det snabbt lönar sig att handla på nätet. En webbaserad butik behöver inte ha kassasystem, anställd personal eller exklusiva lokaler. Priserna sjunker som en följd av detta, och för dig som letar lite extra kan man dessutom hitta riktigt bra erbjudanden eller kampanjer.

Lära sig mer om smink

Kanske du känner att du verkligen vill lära dig smink, kanske är du intresserad av att bli make-up artist eller så gillar du helt enkelt att sminka dig. I sådana fall bör du omedelbart lyfta blicken mot nätet. Den kanske största fördelen med att handla sitt smink online är att man i lugn och ro kan läsa på ordentligt om produkterna.

Dessutom finns det massvis med ekologiska och skonsamma alternativ för dig som har lite känsligare hud. Den sistnämnda kategorin av smink kan nämligen vara väldigt svårt att hitta bland vanliga butiker. Oavsett av vilken anledning så borde alla handla smink online.

Skönhet och teknologi

Vi har använt smink i tusentals år, och det kommer med stor säkerhet stanna kvar minst lika lång tid. Så passa på att kombinera människans historia inom skönhet med den moderna teknologin, se dig runt på internet och du kan lära dig massor. Det är inte bara skonsamt mot huden, utan även mot plånboken.