Webbhotell – Vad är det?

När man vill synas på nätet så måste man ha en hemsida. Det här är de flesta idag medvetna om, men det är inte alla som inser att webbhotell är en av de bästa lösningar som finns både för privatpersoner och för företag.

Webhosting

Man kan verkligen dra stor nytta av att använda sig av web hosting för sin hemsida hellre än att använda sig av en tjänst där man måste stå ut med reklam och många andra nackdelar för att få det hela gratis. Faktum är att det idag går att få gratis hosting som håller hög nivå och som gör det enkelt att registrera domän och flytta på dessa då man vill det.

vad ar webbhotell

Grunderna

På svenska så hör man verkligen vad webbhotellet är till för. På engelska talar man annars om serverhosting eller web hosting och det här är uttryck som beskriver ett webbhotell där ens sajt kan få leva och bo. Det vanligaste är att man betalar en viss summa per månad för att på så vis få en plats på en server.

Om man till exempel hade valt att lägga sin hemsida på sin egen dator så hade detta också kunnat fungera som server fast med den stora begränsningen att man knappast kan låta sin dator stå på dygnet runt och att den inte heller kan klara av någon större besökstrafik till sajten.

Då man har sin sida på en professionell server så får man stor hjälp med underhåll, samt enkla verktyg och lösningar som gör att man snabbt kan bygga på och ändra om på sin sajt utan att behöva hyra in dyr hjälp stup i kvarten.

Gratis direkt online

Nu kan man förstås mena att en privatperson knappast behöver betala för en fullfjädrad hosting tjänst då man helt gratis kan skapa en sajt direkt online via en av alla gratistjänster som finns online. Det här är vägen som många bloggare väljer men den har många nackdelar.

Om du vill ha kontroll över din hemsida, analysera besöksstatistik, välja om och när reklam ska förekomma, och mer, så är det bättre att välja ett webbhotell som du betalar en mindre eller större summa för. Gratistjänster är begränsade och de kan mest ses som ett bra alternativ för den som mest vill blogga lite och testa hur detta fungerar.

För företag så är det viktigt att få den service och backup som man kan räkna med från ett bra serverhotell, och säljer man en viss vara så vill man givetvis inte se en massa annonser från andra företag om samma vara på den egna sajten!

Samarbeta med en webbutvecklingstjänst

Beroende på hur mycket man kan om webbutveckling så kan man ta hand om sin hosting lösning själv eller be en webbyrå om hjälp. Det kan kanske vara smart att börja med att betala för hjälpen med att välja domän och utveckla en hemsida för att sedan själv ta över driften.

De webbyråer som erbjuder hjälp med att utveckla hemsidor kan se till att bygget av sidan blir en engångskostnad och att man sedan får hjälp med viktiga uppdateringar och det arbete som gör att sidan kommer att synas i rätt sammanhang.

När man ska välja en webbyrå så är det viktigt att man tänker på hur mycket man själv vill vara involverad i arbetet. Det är sant att många av dagens web hosting tjänster har verktyg som gör att en komplett nybörjare kan klara av jobbet, men när man driver ett företag, eller lever ett liv, så kanske man inte upplever att det är värt att ta hand om detta själv.

Då webbyrån kan anpassa sig utefter de egna behoven så får man en kostnadseffektiv lösning som ger snabba och hållbara resultat som man kan följa och förstå.