5 bästa resmålen över jul

Julresor och rabattkoder

Många väljer att resa bort över julen, kanske för att själva bli ompysslade eller för att komma bort från julstöket. Nedan följer tips på de 5 bästa resmålen över jul. Vi presenterar även rabattkoder till ett par av de bästa researrangörerna så du kan resa billigt med rabatt, ifall du själv vill ut på ett äventyr över jul och vintertiden. Här hittar du rabattkoder till Apollo, som du kan utnyttja när du skall resa bort över jul!

Las Palmas i juletider

Kanarieöarna är ett gammalt och beprövat resmål, sedan 50 år tillbaka, och många reser hit över julen för att koppla av med sol och bad. Just Las Palmas har lite mer att erbjuda än badliv, även om de kilometerlånga kritvita sandstränder anses var bland de vackraste man kan finna denna årstid, så finner man även ett sprudlande stadsliv i en modern stad med massor av inslag från medeltiden.

Las Palmas är Spaniens 7:e största stad och det bor cirka 360 000 invånare i staden, som grundades i slutet på 1400 talet, men hamnade i spanskt ägo först år 1983. Här finner man ett stort utbud av barer och musik pubar. Det finns även ett flertal diskotek där man spelar den senaste musiken. Las Palmas har även ett stort utbud på restauranger, både med spanskt kök och med internationella kök.

Vill man fortfarande äta julmat under julen finns det flera svenska/skandinaviska restauranger som erbjuder svenskt julbord.Shoppingen på Las Palmas är bland den bästa i Europa. Här finner man mängder av märkesprodukter, elektronik och hantverk till EU:s bästa priser. Kolla med Mr Jet när du skall ut och resa, det finns riktigt billiga resor där.

Salzburg över jul

Närmare Julen än den som man kan finna i Salzburg kan man nog inte komma. Salzburg är den mest kända alpstaden och anses ha den vackraste naturen man kan hitta, både vintertid som sommartid. I Salzburg kan man förstås åka skidor på toppmoderna skidorter men även om utförsbackarna håller högsta klass så är det inte främst skidåkningen som drar turister till Salzburg, det är naturen, vildmarken, alperna och staden själv.

I Salzburg ligger mycket vackra stadsdelar med en fantastisk arkitektur. Här föddes bland annat Mozart och mycket information kring honom kan man finna i den bostad han bodde i som idag är ett museum.Även om Salzburg är en charmig och gemytlig stad så finns det ett stort utbud av restauranger, kulturevenemang och nattklubbar och många reser hit enbart för att koppla av några dagar med shopping, nöjesliv och Spa i ett fantastisk vackert alplandskap.

Thailand vintertid

Den bästa årstiden att ta en flygresa till Thailand är under julen. Klimatet är behagligt samtidigt som man finner ett stort och varierande utbud på aktiviteter. Thailands huvudstad Bangkok är en världsmetropol med över 14 miljoner invånare. I denna gigantiska stad finner man exakt allt man kan önska. Internationella restauranger, svenskt julbord finns, och det senaste inom mode och elektronik och ett enormt utbud på barer och nattklubbar.

I Bangkok finns även massor av sevärdheter som bland annat tempel, floder och stadsdelar. Vill man även få en ordentlig avkoppling kan man besöka något Spa och skönhetscenter där man får thaimassage och skönhets-behandling.Om man reser ett par timmar utanför Bangkok finner man bland annat Pattaya och ytterligare en timme bort den vackra ön Koh Samet. Här på ön ligger en av Thailands absolut vackraste strand och är välbesökt även av invånarna i Bangkok.

Kairo över juldagarna

Egyptens huvudstad Kairo är Afrikas största stad. Staden har en blandning av moderna stadsdelar blandade med medeltida stadsdelar som får en att flyttas hundratals år bakåt i tiden.I de moderna stadsdelarna är det shopping, vackra tog och butiker och överallt finner man internationella restauranger och barer.

Går man över i den gamla stadsdelen möts man av historiska byggnader, trånga gränder och små torg där det finns marknader.Även om Kairo är en stor stad så är det inte speciellt intensiv utan det är ganska behagligt att promenera runt och först efter att solen har gått ned så vaknar staden upp och ett myller av människor tar runt på torg och gator.

Kairo är ett utmärkt resmål om man vill resa bort över julen. Klimatet är behagligt och det finns, förutom ordentlig med avkoppling, även massor av historiska sevärdheter inom räckhåll.

Herrgård i jul

Om man vill resa bort över julen men ändå inte vill lämna Sverige rekommenderas att man besöker en herrgård några dagar. Det finns ett stort antal herrgårdar i mellersta Sverige och här kan man fira jul i en mycket vacker och fridfull miljö med den gamla tidens äkta julbord som tillagas direkt på gården, ofta från egna råvaror.

Efter julmiddagen erbjuds avkoppling i någon av herrgårdens salong där man kan umgås med goda vänner och lyssna på julmusik.Under julen kan man även åka häst och släde i de vackra vinterlandskapen som de flesta herrgårdar erbjuder.Några dagar på en herrgård över jul där man blir ompysslad och får ta del av gamla jultraditioner, nära naturens vackra och fridfulla vinterlandskap, är något man kommer att minnas länge.