Handla med rabattkuponger

Det är inte helt lätt att handla billigt med rabattkuponger numera. Vissa nyare kassasystem tar inte emot kuponger längre. Ha detta i åtanke när du skall handla med kuponger och få ett lägre pris. Du får helt enkelt prova dig fram till vad som fungerar! Här får du tips och råd runt kuponger och billigare inköp!

Du kan dock spara en hel del pengar genom att använda dig av kuponger när du skall handla dina varor och tjänster. Får du ett billigare pris här och ett annat lägre pris där, så adderar ju detta upp till att bli rejäla besparingar på sikt. Du kommer att bli förvånad över hur mycket pengar du kan spara genom att använda dig av kuponger när du handlar.

Samla dina kuponger

Du skall absolut börja med att samla på kuponger. Sätt gärna in dem i en pärm eller liknande, så att du får ett bra system och får bästa koll på dina kuponger. De flesta kuponger hänger på hyllkanten i din  butik. COOP, City Gross, ICA, Willys, Hemköp, Ö&B och andra butiker har alla olika former och mängder av kuponger hängande på hyllkanterna.

Det kommer även hem olika blad från dessa butiker med jämna mellanrum som ofta innehåller olika erbjudande och kuponger, som du kan använda i respektive butik.

Kuponger

Planera dina inköp

Det är bra att du är lite uppmärksam och lite seriös när du skall göra dina inköp med kupongerna. Planera dina inköp och förbered dig väl för att spara så mycket pengar som möjligt när du handlar. Skall du storhandla är det extra bra att vara lite förberedd, med en lista på de saker du skall köpa samt att du har dina kuponger väl samlade med dig vid själva inköpet.

Förbered inköpslista

Sätt dig ner i lugn och ro med dina kuponger och gör en inköpslista med de saker du vill handla. Se till att du får så mycket rabatt det bara går genom att använda kuponger för så många varor du hittar. Titta igenom de blad du fått hem och se hur mycket pengar du kan spara genom att använda dina kuponger eller erbjudande som inte ens kräver kuponger. Det finns pengar att spara helt klart!

Jämför priser mellan butikerna

Jämför priser mellan de butiker du normalt brukar handla på och gör en inköpslista efter de lägsta priserna du hittar i respektive butik. Ibland hinner man inte göra detta, jag är medveten om det, men det kommer att spara dig mycket pengar ifall du lägger lite tid på att verkligen gå igenom bladen med rabatterna samt de kuponger du redan har hemma.

Handla med kupongerna

När du kommer till butiken, så se till att du har allt i ordning samt att du kanske använder dig av självscanning ifall detta finns. Det sparar massa tid och du slipper stå i en kö för att betala med dina kuponger. En del personer i butikskön kommer även bli lite sura ifall det tar extra tid för dig att använda dina kuponger och då är självscanning perfekt tycker jag.

Kuponger och extrapriser

Det finns oftast en del extrapriser på olika varor fast dessa inte finns med i bladet eller står utmärkt på affärens hemsida. Du kan i vissa butiker kombinera extrapriser och kuponger, men detta går inte alltid. Kolla alltid detta innan du handlar och se vilket det slutgiltiga priset blir för de produkter du vill handla.

Reklamblad

So vi nämnde här ovan, se till att du tittar igenom ditt reklamblad innan du handlar i din butik. Det är dina pengar som du spenderar och det finns absolut pengar att spara enkelt och snabbt genom att använda sig av informationen i reklambladet samt kuponger som finns på en del varor.

Restriktioner och kuponger

Ifall det finns restriktioner på hur många produkter du får handla med en kupong per hushåll eller per person, så se till att du handlar själv samt att en annan person i hushållet också handlar produkter med rabattkupong. Att handla var för sig sparar även det pengar i vissa fall när det kommer till kuponger och restriktioner.

Samla information om besparingar

Det är både sporrande och smart att spara informationen om hur mycket du sparar varje månad genom att använda dig av rabatter och kuponger i din butik när du handlar. Det låter kanske krångligt eller överambitiöst, men det sporrar och ger inblick i hur du kan leva billigare och ändå handla samma varor som du ändå hade köpt.

Använd tipsen

Man skall absolut se till att man använder kuponger, kampanjer, rabattkoder, erbjudande och reklamblad när man köper produkter och tjänster oavsett om det är i butiken eller på Internet. Det är dina pengar och du skall vara noga med dem. Det finns roligare saker att göra för dem än att betala för höga priser för vardagliga produkter.

Samla allt i en skrivbok eller i ett excel dokument för att få bra överblick. Leta efter rabatter, extrapriser och kuponger när du handlar för att få det bästa möjliga priset på dina varor och tjänster!