Gör dina inköp med cashback!

Vad är Cashback? Cashback är ett begrepp som är välkänt för alla som letar extrapriser och rabatter på nätet. Cashback innebär att man genom att använda vissa specifika länkar till e-butiker kan erhålla fina rabatter på alla tänkbara varor. Det är många som har sparat mycket pengar på att shoppa smart genom cashback genom åren.

Rabatt med cashback

För att få rabatter och extrapriser genom cashback finns det några steg man måste följa i detalj. För det första måste man bli medlem på en sajt som listar cashbackerbjudanden. Det räcker ofta att man fyller i de mest grundläggande personuppgifterna för att bli medlem på en sådan sajt. Sedan måste man givetvis välja ett användarnamn och ett lösenord.

När man sedan loggar in på cashback-sajten kan man sondera utbudet av rabatter och extrapriser genom några enkla knapptryck. Man kan ofta sortera på branscher och märken. Ibland kan man även göra direkta sökningar på ett varumärke eller en specifik e-butik.

Använd cashback när du handlar Online

Om man hittar ett erbjudande som man vill slå till på klickar man helt enkelt på länken som anges på cashback-sajten. Man måste klicka på länken för att så att säga ”komma rätt” in till den e-butik som saluför den produkt man vill ha. Annars går man miste om sin cashback.

Hos e-butiken genomför man sitt köp precis som vanligt. Man behöver inte fylla i någon kod eller på annat sätt visa att man vill ha rabatten. Rabatten dyker i stället sedan upp på den egna medlemssidan på cashback-sajten. De pengar man sparar kan man sedan använda för att köpa andra varor.

Cashbackshopping

Cashbacksajter

Det finns många cashbacksajter du kan gå igenom för att spara pengar när du handlar på nätet. Det finns dock vissa som är mycket bättre än andra och det är mycket lättare att använda en välstrukturerad och smidig sajt. Det gör stor skillnad när du handlar mycket.

Det räcker med att hemsidan har är för plottrig och rörig för att jag inte ska tycka om att använda den. De har också olika uttagsgränser och det är viktigt att du använder en sajt som tillåter dig att få dina pengar tillbaka utan att du måste handla mer än du ville från början.

Jag har använd många olika cashbacksajer och tänkte att ni ska slippa gå igenom alla och testa för att ni inte vet vilka som är bra. Här är några som jag tycker är riktigt bra och som jag rekommenderar för dig som är en inbiten onlineshoppare.

Olika cashbacksajter

TopCashback

Topcashback är min favoritsajt

Top cashback är en sajt som fungerar perfekt. Pengarna går alltid igenom till mitt konto och det är lätt att ta ut dem. Det händer sällan att cashbacksajter är så problemfria som denna är. Det absolut bästa är nog att det inte finns någon årlig avgift för att använda sajten. Det kan vara jobbigt när det är det eftersom man inte vet när man handlar nästa gång.

Quidco

quidco är en bra cashbacksajt

Quidco är nästan lika bra som Top cashback. De ha ofta samma exklusiva erbjudanden och allt fungerar otroligt bra. Här finns det dock en årsavgift på fem dollar. Det är ju inte så mycket med tanke på hur mycket man sparar, men det är tillräckligt för att man ska tveka lite.

Lyoness

Lyoness är en svensk cashbacksajt som har det mesta. Här hittar du allt från livsmedel till mode och det går inte att påstå att den inte håller bra nivå. Sajten har enkel design så att du hittar det du letar efter på nolltid.

Qoinz

Qoinz är en svensk caschbacksajt som påstår sig ge hundra procent cashback. Den är helt gratis att registrera sig på.

Zebraplace

Zebraplace är en simpel och smidig cashbacksajt som fungerar bra. Det finns mängder av märken och affärer att välja mellan och det finns ofta bra deals. Enkelt att hitta det man letar efter på sajte.

Cashbackholic

Cashbackholic är en amerikansk sajt som har mycket. Det är väldigt rörigt på sajten och det är lite svårt att hitta det man letar efter men gör man det så är det förmodligen en bra deal. Det finns otroligt mycket här och det är nästan alltid riktigt bra cashbacks.

Cashbackshopping

Använd olika sajter

Det är viktigt att du använder olika sajter när du handlar. Det finns nämligen erbjudanden som är exklusiva för vissa sajter och det är dumt att handla genom en sajt som har sämre erbjudanden än en annan. Titta noga runt så hittar du säkerligen någon sajt som passa det du ska köpa just nu.

Rabatter på nätet

Det finns väl ingen som tackar nej till rabatter? Får man ett rabatterat pris på en vara eller en tjänst så får man ju pengar över till annat. Förr om åren har man varit begränsad i sitt letande efter rabatter. Dagspress, TV-reklam och reklamutskick i posten har varit de enda sätten att få information om rabatterade priser och förmånliga erbjudanden. Med nätets framfart har prisjägarna dock fått en helt ny lekplats.

Mängder med rabatter

På nätet kan man hitta mängder av rabatter och erbjudanden. Det spelar ingen roll om det handlar om hemelektronik, resor, telefoni eller något annat. Annonseringen på nätet fokuserar mycket på rabatter och erbjudanden. Det är helt enkelt svårt för annonsörerna att synas annars.

Dessutom är det givetvis en konkurrensfråga. Inom vissa branscher där e-handeln är mycket utbredd, såsom till exempel hemelektronikbranschen och klädbranschen, krävs det att man lockar kunderna med rabatter och erbjudanden för att över huvud taget få kunder. Om man inte ger kunderna något exklusivt erbjudande går de nämligen bara till nästa e-handlare för att se vad som erbjuds där.

Vad kan då rabatter på nätet handla om? Vissa typer av rabatter är desamma som de som gäller i en fysisk butik. Om det gäller en kampanj kanske e-handlaren har sänkt alla priser med 30 procent. Om det är utförsäljning av förra årets badkläder kanske säljaren sänker priset på just badkläder med upp till 50 procent. Andra typer av rabatter och förmåner finns i princip bara på nätet. Fri frakt är en typisk sådan förmån. Specialerbjudanden för nya kunder som gör sitt första köp är en annan.

Rabatt på tidningsprenumerationer

Det finns väl ingen som tackar nej till en prenumeration på en rolig, intressant eller spännande tidning? Att kunna koppla av med en bra vecko- eller månadstidning då och då är något som människor i alla åldrar njuter av. Tidningar, oavsett det gäller hälsomagasin, mattidningar eller modemagasin, kostar dock en hel del pengar.

Det är inte ovanligt att man får betala upp mot en hundralapp för ett enstaka lösnummer. Dessutom måste man ju gå till en mataffär eller en tidningskiosk för att köpa tidningen. Lyckligtvis kan man på nätet få fina rabatter på tidningsprenumerationer. Då får man dessutom tidningen direkt hem i brevlådan, ofta före det att tidningen kommer ut i handeln.

Cashback Online

Rabatter på tidningar

Det finns två sätt att få rabatter på tidningsprenumerationer. För det första kan man vända sig direkt till utgivaren av en tidning som man är intresserad av att prenumerera på. Man navigerar helt enkelt in på utgivarens eller tidningens webbplats och letar efter ett bra introduktionserbjudande.

Det är inte ovanligt att man kan få ett visst antal nummer (normalt tre eller sex) till ett kraftigt rabatterat pris. Ofta kan man även få en så kallad välkomstpremie när man som ny kund tecknar en prenumeration.

För det andra kan man besöka en av de sajter som samlar rabatterade prenumerationer från mängder av olika utgivare. På dessa sajter kan man söka igenom ett utbud som inte sällan omfattar flera hundra tidningar. En stor fördel med dessa sajter är att man kan beställa prenumerationen direkt från sajten, i stället för att gå omvägen via utgivarens webbplats.

Rabatt på resor

Alla vill väl ut och resa, åtminstone någon gång per år. För några år sedan var några veckor i Thailand högsta mode. I dag är det weekendresor till storstäder i Europa som lockar flest semesterfirare. Oavsett vilken typ av resa man vill göra är det givetvis en fördel om priset blir så lågt som möjligt. Får man ner priset på resan får man ju mer pengar över att spendera på resmålet. En bra rabatt på en resa kan göra att man kan skämma bort sig lite extra på finare restauranger eller göra någon spännande utflykt – utan att man egentligen inte betalar för det extra nöjet!

Det finns gott om rabatter på resor.

Nätet är ett paradis för den som vill hitta rabatter på resor. För det första kan man givetvis jämföra priser mellan olika flygbolag och researrangörer för att hitta den billigaste resan till just det resmål man är intresserad av. För det andra har man möjlighet att få rabatter på resor bara genom att man bokar sin resa över Internet.

Cashback pa Internet

Köp din resa med cashback rabatt

Den första fördelen med resor och internet är självklar. Det finns till och med sajter som specialiserar sig på att erbjuda jämförelsetjänster. Den andra kräver kanske en förklaring. När man bokar en resa över Internet får man ofta en rabatt på någon hundralapp eller två.

Det gäller särskilt charterresor. Hur kommer då det sig? Jo, en Internetbokning innebär mindre administration för researrangören. Man fyller ju i alla uppgifter själv! För att få nöjdare kunder och attrahera nya kunder gör därför researrangörerna så att de minskade kostnaderna kommer kunderna tillgodo.

Rabatter och bonusar på spel

Insättningsbonusar är ett vanligt förekommande begrepp på olika spelsajter. Väldigt enkelt uttryckt innebär det att man när man sätter in pengar får extra pengar att spela för. Dessa bonuspengar fungerar inte riktigt som ”riktiga” pengar, men kan, med lite tur, omvandlas till sådana.

Man kan till exempel, naturligtvis, inte omedelbart ta ut dem, utan måste först spela för dem. Exakt hur insättningsbonusarna fungerar varierar från spelsajt till spelsajt, liksom de bonusbelopp som förekommer. Storleken varierar också enormt, från ett par hundralappar upp till tiotusentals kronor. Men när det gäller insättningsbonusar så är mer inte alltid bättre; de villkor och krav som ställs spelar också in.

Bonuspengar

Standard är att när du sätter in pengar, så matchas detta belopp, upp till en viss gräns. Ju mer du är villig att betala, desto större bonus kan du få. Men dessa bonuspengar kan som sagt inte tas ut direkt, utan måste spelas för. Och inte bara en gång, utan flera. Detta på grund av återbetalningsprocenten, det vill säga den procent av de pengar som spelas för som går tillbaka till spelarna i form av vinster.

Återbetalningsprocent

Om återbetalningsprocenten är på till exempel 90%, och du har fått tusen kronor i insättningsbonus, så kommer du efter att ha spelat för dessa tusen kronor i genomsnitt att ha vunnit 900 kronor. Därför finns något som kallas omsättningskrav. Du måste omsätta bonuspengarna ett visst antal gånger innan du kan ta ut dina vinstpengar. Om omsättningskravet är på 25 gånger, och du fått tusen kronor i bonus, måste du spela för 25,000 kronor innan du kan ta ut vinsten.

Insättningsbonusar

Insättningsbonusar finns i lite olika former. För att ta Nordic Bet som exempel: den första insättningen du gör efter att ha registrerat dig matchas till 100% upp till 1000 kronor. Sätt in 1000 kr, få 1000 kronor extra. Efter detta matchas sedan din första insättning varje månad till 30%, upp till 30 euro.

Sätt in 100 euro, och få 30 euro extra att spela för. Det finns även möjlighet till ”elit”-bonus. Om du sätter in sammanlagt 5,000 euro under en 60-dagarsperiod, så förändras den månatliga bonusen till att matcha till 50%, upp till 100 euro.

Cashback är smart

Som du har sett i detta inlägg, så är verkligen Cashback ett smart sätt att göra sina inköp på. Du får ju tillbaka pengar när du shoppar. Alla borde handla med cashback för att få pengar tillbaka på sina inköp! Det är rabattkoder tillsammans är ett bra och smart sätt att handla på Internet.