5 förslag på egna julklappar

Skapa egna julklappar

Förr i tiden gjorde man ofta sina egna julklappar, det kunde vara stickade tröjor eller vantar, dukar och ljusstakar. Dessa presenter gjordes med hjärtat och betydde lika mycket för den som gav som den som tog emot dessa. Man säger ibland lite tanklöst att det är tanken som räknas och man borde fundera på detta och förstå att det bakom de egna skapade julklapparna finns det mer än bara en tanke.

Tavlor med fotografier

Tavlor med vackra fotomotiv eller fotografier från minnesvärda händelser är alltid uppskattade julklappar. Välj ut ett eller flera fotografier som berör mottagaren på ett positivt sätt och förstora upp dessa.

Köp därefter en tavelram och slå in i julklappspapper.Man kan även använda sig av vanliga fotografier och göra ett snyggt collage av dessa på en träskiva som man målar en bakgrund på och en snygg ramavslutning på

Saft, sylt och marmelad

Förr i tiden var det vanligt att man gjorde egen marmelad, sylt och saft inför julen. Idag kan man återuppliva dessa minnen men med färdigköpta produkter tappade på gamla flaskor.Köp god marmelad, sylt eller saft i livsmedelsbutiken.

Besök därefter en presentbod eller glasbutik och köp burkar och flaskor som ser ut som de gjorde för 100 år sedan. Rengör dessa och fyll de sedan med de produkter som är inköpta i butiken. Knyt en liten rosett runt och sätt på en handskriven innehållsetikett. Burkarna och flaskorna kan man sedan lägga i en liten korg som man ger bort i julklapp.

Strutar fyllda med godis

Godis har alltid varit populärt att ge i julklapp, ofta är det chokladaskar som Aladdin eller liknande. Om man köper färgat papper och formar dessa som en strut kan man fylla strutarna med gammaldags godis som bland annat brända mandlar, knäck eller nötter. Förpacka dessa sedan i en korg och det blir en mycket uppskattat julgåva.

Broderier

Är man duktig på att brodera kan man köpa tröjor eller kuddar som man broderar olika motiv på. En personlig och mycket uppskattad julklapp. Det är inte alla som kan brodera, men det är faktiskt inte så svårt att göra med ett fint mönster och en del tålamod, så kan du skapa fina broderier.

Porslin med egen design

Köp vitt porslin och färg avsedd för målning på porslin och glas och måla därefter egna motiv på porslinet. Enklast är att rita motiv med en blyertspenna först och sedan fylla i dessa fält med färg. En rolig och annorlunda julklapp med en personlig touch.