7 stycken Billiga Webbhotell

FS Data

Ett av de första webbhotell vi använt är FS Data. FS Data är ganska billigt och kostar fr 149 kronor per månad. Till detta kommer en anslutningskostnad på 495 kr. Moms tillkommer på alla priser. Tekniskt sett så har det fungerat bra. Långt ifrån felfritt men i stort sett helt ok. Vi har däremot drabbats av eviga fel i faktureringen.

Felaktiga fakturor har varit mer regel än undantag. FS Data har också blivit väldigt stora, deras servrar hanterar över 15 000 domännamn. Detta har gjort att deras support är klart överbelastad. Det är inte den sämsta support vi stött på, men långt ifrån bra.

Web10

Web10 är bland de företag som säljer flest webbhotell i Europa. Deras koncept går ut på att erbjuda lättanvända webbhotell som samtidigt har många expansionsmöjligheter. Web10 säljer webbhotell till priset 10:- per månad. Till detta tillkommer en engångskostnad för att sätta upp ens konto på mellan 120 kr till 150 kr beroende på typ av konto man väljer. För en privat hemsida är detta väldigt svårslaget.

Surftown

Surftown är en av Danmarks mest seriösa leverantörer av webbhotell. De har en egen 2X1.000 Mbit fiberkabel som är kopplad direkt till det skandinaviska Internet och använder uteslutande IBM-servrar för att stabiliteten ska bli optimal. De har mycket låga priser. Kunder kan välja mellan tre webbhotell på vardera 110MB (9 kr / månad), 250MB(19 kr / månad) och 400MB(29 kr / månad).

Till detta kommer en uppläggninskostnad på 99 kronor. Webbhotellen kommer med stor kontrollpanel, webalizer-statistik, DNS-kontroll och mycket annat. De erbjuder dessutom webbredigeringsprogrammet SiteStudio, med vilket man kan skapa egna webbplatser utan programmering.

B-One

B-one är ett av Sveriges billigaste webbhotell. De erbjuder sina kunder tre olika paketlösningar. Alternativen är 125MB (12kr/månad), 250MB(24kr/månad) och 500MB (45kr/månad). Till detta tilkommer en uppläggningskostnad på 115 kronor. De utlovar sina kunder gratis mailsupport med svar inom 24 timmar.

Arias Web Hosting

Arias Web Hosting erbjuder webbhotell med priser från ca 9 USD per månad. Den här sidan ligger hos dem. En av anledningarna till att vi valde att testa dem var att man kan ha flera domäner där till samma kostnad. Man har dock bara ett visst utrymme och tillåts bara en begränsad trafik så har du många domäner får dessa dela på det utrymme och den bandbredd du har betalat för.

Deras webbhotell är mycket lättanvänt och vi är mycket nöjda med både funktionalitet och support. Om man bara har en domän kan man dock troligen hitta bättre alternativ rent prismässigt.

Crystone

Crystone säger att de är ett av sveriges 10 största webbhotell. De erbjuder både Windowsbaserade och Linuxbaserade konton med priser från 1180 + moms per år. Prismässigt klart högre än en del av de andra alternativen på denna sida men de verkar mycket seriösa. I dagsläget (040124) får man också en gratis se-domän om man tecknar webbhotellsabonnemang.

Active 24

Active 24 måste räknas in bland kvalitetswebbhotellen. Det billigaste Linuxpaketet med 5 MB utrymme (väldigt lite) kostar 47kr per månad. En installationsavgift 325:- tillkommer. Alla priser är exkl. moms. Det heter ju att man får betala för kvalitet men här tycker vi att de har tagit till lite väl med priset. Vi har dock hört mycket positivt om driftsäkerhet och support så är du villig att betala för kvalitet så titta in och läs mer.