Ät gott och nyttigt och slipp planeringen

Varje dag skall det inhandlas matvaror, planeras recept och lagas mat medan resten av gänget sitter runt köksbordet hungriga som vargar. Frågan är hur man samtidigt skall kunna lyckas göra god och nyttig mat? Men det finns möjligheter och hjälp att ta till.

Här får du några tips på hur du både kan äta nyttigt och samtidigt spara din värdefulla tid med en matkasse.

Hitta matkasse enkelt

Så fungerar matkassen

Först kan det vara bra att nämna några ord kring hur en matkasse egentligen fungerar. Här är det alltså någon annan som planerar, köper in råvaror, gör recept och levererar hem maten till dig. Låter det för bra för att vara sant?

Nej det är det faktiskt inte. Den nackdel som finns med den här tjänsten är väl framförallt att det blir något dyrare per portion men samtidigt vinner du mer tid och slipper mycket av det tråkiga så det är definitivt värt det.

Priset brukar ligga på mellan 750 – 850 kronor per matkasse och det är oftast fem middagar till fyra personer i varje kasse vilket ger ett portionspris på cirka 40 kronor. Om du vill söka och jämföra olika matkassar och se vilka som levererar till din familj rekommenderas Linas Matkasse som har en bra sökfunktion för ändamålet.

Välplanerade och nytta måltider – Håll utkik efter detta

Så hur fungerar det för dig som vill ha nyttig mat? Framförallt skall du då hålla utkik efter de matkassar som är noggranna med valet av råvaror och ser till att deras produkter är naturliga.

Det finns visserligen matkassar som har en tydlig inriktning mot dieter som GI metoden men man kommer mycket långt bara genom att ha bra råvaror i grytan och undvika snabbmat och mat med mycket kalorier alla vardagar i veckan.

Värdefull tid och njutning för vardagen

Det är förstås inte bara maten som kommer att bli bättre planerad och kanske tom godare. Dessutom kommer du att vinna värdefull tid som kan spenderas på saker som just du tycker om. Och det är förstås hälsosamt om något både för dig och de som befinner sig runtomkring dig dagligen.