Barnförsäkring – Prisvärd barnförsäkring

Hitta bra och prisvärd barnförsäkring

Du älskar dina barn. Det bästa du kan göra för ditt barn är att teckna en privat barnförsäkring. Då ger du dig själv och ditt barn en stor trygghet. Den allmänna försäkringen som kommunerna har är inte ett tillräckligt skydd. Den har bara skydd under barnets vistelsetid på dagis eller skola, inte på fritiden.

I den ingår bara olycksfallsförsäkring och inte sjukdom. Försäkringsbolagen förklarar för dig var den allmänna barnförsäkringen inte är nog. Alla vet vi ju att även barn tyvärr kan bli sjuka. Då är det en trygghet att ha en barnförsäkring som även innefattar sjukdomar.

Rätt barnförsäkring till rätt pris

När du tittar efter privat barnförsäkring till ditt barn, så ska du vara noga med att jämföra olika barnförsäkringar i olika försäkringsbolag. Då kan du hitta den billigaste barnförsäkringen med de bästa förmåner och villkor. Det är ett stort utbud av barnförsäkringar, därför varierar det från försäkringsbolag till försäkringsbolag.

Du kan spara relativt stora summor per år, mellan någon hundralapp upp till någon tusenlapp, om du väljer rätt barnförsäkring. Pengar som du istället skulle kunna lägga på din familj eller något annat som du tycker är roligt.

Prisvard barnforsakring

Hälsodeklaration

När du tecknar en barnförsäkring så får du svara på frågor om barnets hälsa i en så kallad Hälsodeklaration. Det är en blankett du fyller i. Försök att svara så ärligt som du kan på frågorna.

Olika försäkringsbolag har olika riskbedömningar. Om mot förmodan du inte får teckna en barnförsäkring för ditt barn, så ska du inte ge upp. Du kan komma tillbaka när barnet är lite äldre och ansöka igen. Eller så kan du försöka teckna en barnförsäkring i ett annat bolag.

En del försäkringsbolag kan teckna barnförsäkringar även om ditt barn är sjukt. De kan teckna försäkringen så att den gäller med undantag för ditt barns sjukdom. Vissa bolag tecknar barnförsäkring med lite högre premie istället.

Vad kostar barnförsäkringar

Priset mellan barnförsäkringar varierar från ca 600 kr – ca 2 300 kr om året. Som du ser så är det stor skillnad i priset. Detta är bara ungefärliga siffror. En billig barnförsäkring behöver inte vara sämre än en dyr. Tvärtom, det kan till och med vara så att den allra billigaste barnförsäkringen kan vara den bästa när det gäller villkor och förmåner.

Viktiga saker du ska tänka på när du tecknar en barnförsäkring:

Din familjs och barnets behov

Din familjs ekonomiska situation. Det kan vara ekonomiskt förödande för dig och din familj, om du har ett barn som blir sjukt och du inte har tecknat en barnförsäkring. Har du en barnförsäkring så är det också en ekonomisk trygghet för er alla.

Om du och din familj brukar åka utomlands

Jämför pris på barnförsäkringar

På nätet idag finns det gratis tjänster som snabbt hjälper dig att jämföra priser och premier mellan de olika barnförsäkringarna. Du slipper mödan med att sitta i telefon och vänta. Internet är ett bra verktyg, som tillhandahåller duktiga och väl utbildade försäkringsrådgivare.

Jämför de olika barnförsäkringarna med varandra. Ta god tid på dig när du ser dig omkring hos de olika bolagen. Då hittar du den billigaste barnförsäkringen med de flesta förmånerna och bästa premierna. Du har gjort dig själv och ditt barn en väldigt stor tjänst.

Du har gett ditt barn och dig själv trygghet, en av de bästa gåvor som ditt barn kan få. Nu kan ni slappna av och bara veta att ni är i goda händer. Att du har tecknat en barnförsäkring visar att du verkligen älskar ditt barn.