Bebiskläder rabattkod

Rabattkoder bebiskläder

Köpa Kläder till en Bebis.  Där är du nu, med en nyfödd bebis i din famn. All stress är borta, men du har en växande känsla av ansvar som kommer krypande. Denna lilla varelse, jag måste föda det och hålla det varmt. Och det är lättare sagt än gjort.

Det finns vissa saker att tänka på när man köper barnkläder. Hur många behöver jag av varje? Vilken storlek? Korta armar? Långa ben? Strumpor? Vantar? Hur snabbt växer mitt barn? Frågorna är många. Denna köpguide kommer att försöka hjälpa dig reda ut frågetecken.

Bebisar växer snabbt

Tänk på att en bebis växer snabbt och att en bebis också blir smutsig snabbt. Hur det går till, vet vi inte riktigt, men det är ett faktum! De kräks, spiller ut mat, kryper runt etc – det finns många anledningar till varför du behöver extra byten med kläder. Och var beredd på att tvätta en hel del också, om du inte har många uppsättningar av varje storlek.

Bebiskläder kostar också pengar och det kan bli dyrt. Försök att begränsa antalet kläder för varje barnstorlek, annars kommer du att spendera en massa pengar på kläder som barnet bara kan bära under en begränsad tidsperiod. Var inte rädd för att köpa kläder på nätet eller begagnat, för att hålla nere kostnaderna.

Bebisklader rabattkod

Ärva en del bebiskläder

Det är ett bra förslag att köpa barnets första kläder efter första ultraljudet eller efter det att barnet är fött. Fråga runt, du kan kanske ärva några babykläder från vänner eller bekanta.

Här är en storleksguide. Kom ihåg att varje barn är unikt och att storleken kan variera något.

Ålder        Storlek

Nyfödda     50

  • 1 månad     56
  • 3 månader 62
  • 6 månader  68
  • 9 mån          74
  • 12 månader 80
  • 18 månader 86
  • 24 månader 92

Kom ihåg att storlekarna är i centimeter, dvs längden på barnet.

Tips när du köper bebiskläder

Köp en storlek större, eftersom kläderna kan krympa när du tvättar dem. Kläderna ska heller inte sitta för hårt på barnet, eftersom det kan göra ont.

Följ alltid råd om hur man tvättar bebiskläder. De flesta kläder kan tvättas i 60 eller 40 grader, med undantag för ullkläder som ska handtvättas kallt.

Bebiskläder ska alltid tvättas med milt tvättmedel, annars finns risken att ditt barns hud blir irriterad. Det är viktigt att tvätta nya kläder innan barnet använder det. Detta görs för att avlägsna all smuts, kemikalier och andra saker som kan framkalla allergi hos ditt barn.

För varje steg i ditt barns liv du bör ha minst en handfull tröjor, byxor, strumpor och bodies. För de olika årstiderna, bör du ha:

Ett par tröjor, både tjocka för kallt väder och lite tunnare för varmt väder. Strumpbyxor för kallare väder. Ett par jeans.
Jackor i bomull för kalla dagar och tunnare jackor för varma dagar. Mössor, både vinter och sommar, och vantar.
Strumpor, både tunna och tjocka. En eller två stycken overaller för vinter och höst.  Köp dina bebiskläder till bra priser med rabattkod.