Billiga hotell i Storbritannien med rabattkod

Det finns många anledningar att semestra i Storbritannien. Det förenade konungariket och Nordirland innehar flera av Europas mest välbesökta städer och områden och rankas som nummer 6 på listan av världens största turist-destinationer. Använd rabattkod när du skall boka hotell billigt!

Bo billigt på hotell

Oavsett hur länge du stannar, för en natt, en weekend eller en längre period, så finns det ett hotell nära din destination till ett bra pris – och vi hittar det åt dig. För att du ska vara väl förberedd inför resan har vi samlat användbar information om såväl England som Irland, Skottland och Wales och listar prisvärda hotell för samtliga destinationer.

24 miljoner turister varje år

Varje år tar Storbritannien emot omkring 24 miljoner besökare och England är den del av Storbritannien som lockar flest turister. Varför intresset är så stort för just Storbritannien beror på flera faktorer. Mångfalden är stor, säkerheten för turister hög, disciplin i tid och förvaltning har högsta prioritet och kommunikationerna är bra.

Storbritannien är även känt för sin intressanta gastronomi, utmärkta etikett, varierande shopping och pulserande nattliv. Det kulturella utbudet är även det stort liksom utbudet av sevärdheter. För den historieintresserade är Storbritannien en riktig guldgruva med ett överflöd av intressanta epoker och händelser.

Storbritannien erbjuder någonting för alla

Det fina med Storbritannien är balansen och öns klimat som gör det möjligt att besöka och semestra ibland öns länder och områden året om. Med fyra årstider har du mycket att uppleva och kan sysselsätta dig med skidåkning i de skottska fjällen eller sol och bad på Jerseys kuster. Storbritannien är en plats för alla och du kommer definitivt att finna en destination som passar dig och dina intressen. Med vår hjälp hittar du dessutom de billigaste hotellen så att du kan hinna njuta mer under din semester.

billiga hotell Irland

Billigaste hotell Irland

Nordirland och Republiken Irland är kända för sina gröna dalar, många berg och vackra sjöar och kallas många gånger för ”den gröna ön”. Klimatet är här milt och fuktigt och passar dig som gillar naturliv och vackra landskap. Irland är även lämplig för den musik- och festivalintresserade då musiken ligger irländarna varmt om hjärtat vilken fostrat stora band som U2 och Cranberries.

Billigaste hotell Dublin

Republiken Irlands huvudstad Dublin är en nöjets stad som lockar miljoner turister årligen. För shoppingentusiasten kan påsar fyllas på shoppinggatorna Nassau Street, O’Connell Street och Henry Street. Whiskey-smakaren kan testa på fin Whiskey på Old Jameson Distellery och lära sig allt om Irlands mest berömda öldryck Guinness.

Billigast hotell Kildare

Kildare är en perfekt avstickare för dig med en förkärlek till aktiv sysselsättning, hästar och shopping. Här finns golf och fiske och du finner berömda kapplöpningbanor som Naas och Currah endast 0,5 km från Kildare City. Kildare Chic Outlet säljer kända märkeskläder till låga priser och kan varmt rekommenderas till den shoppingsugne.

Billigast hotell Cavan

Grevskapet Cavan är den rätta destinationen om du vill utforska en storstad uppbyggt av byar där prisbelönta restauranger får sällskap av trendiga hotell, mysiga bed & breakfast och mängder av utomhusaktiviteter.

Billigast hotell Louth

Grevskapet Louth är det minsta på Irland men har trots sin storlek mycket att bjuda på. Louth är lika full av legender och myter, som av roliga aktiviteter och historiska vandringar blandas här med högsta klassens restauranger och jordbruks- och matmarknader.

billiga hotell Irland

Billigaste hotell Skottland

Skottland beskrivs som Storbritanniens vackraste land där underskön natur mixas med magnifika städer där passionerade och stolta skottar inbjuder dig till deras värld av intressant historia, aktningsvärda traditioner och föränderlig kultur. I Skottland kan du njuta av de harmoniska lågländerna till de teatraliska högländerna. Det är här du kan uppleva rofyllt lantliv eller pulserande storstadsliv och hittar enkelt de destinationer och aktiviteter som passar dig.

Billigaste hotell Edinburgh

Edinburgh är en gammal stad med vackra byggnader, häpnadsväckande historia och kilttäta pubar. Sevärdheterna är många och du ska som turist definitivt se Edinburgh Castle som kallas för ”Skottlands främsta sevärdhet”.

Vid Palatset Holyroodhouse kan du ha tur och se Skottlands drottning och på Scotch Whiskey Heritage Centre så beskrivs och firas Skotllands nationaldryck på ett oerhört underhållande sätt. För den yngre generationen bjuder Edinburgh på många festivaler och anses vara ”the place to be for party” då staden verkligen vet hur man ställer till en fest!

Billigast hotell Glasgow

Skottlands största stad och Storbritanniens tredje största stad är den tredje mest populära resedestinationen i ”Great Britain” och mottar årligen miljontals turister. Förutom turism så blomstrar här även ekonomin och Glasgow ses idag som Storbritanniens finansiella centra och svarar för Skottlands mest framgångsrika företag.

Tack vare god produktion har Glasgow blivit en stad av framåtanda som inspirerar till vidareutveckling och utbildning, vilket förvandlat staden till en företags- och universitetsstad.

Mixen av gammalt och nytt är härlig och du finner såväl pittoreska små byar med små caféer som serverar afternoon-te, som moderna och hippa klubbar där musikscenen bjuder på det allra senaste. Glasgow är en storstad av rang, väl värd att besöka.

Billigast hotell Aberdeen

Aberdeen kallas ”Granitstaden” efter de många stenbrott som Aberdeen till handa har. Tack vare dessa pryds hamnstaden av vackra granitbyggnader och svarar för innovativ arkitektur och design. Aberdeen kallas även för ”Europas ojlehuvudstad då staden är centrum för Storbritanniens oljeaktivitet.

Med imponerande industri och företagsamhet är ekonomin god vilket öppnat upp möjligheten att erbjuda dig som turist mängder av aktiviteter. Gamla slott, historiska platser och museum samt lokala festivaler och tillställningar håller dig definitivt sysselsatt under semestern!

Billigast hotell Dundee

Dundee är Skottlands fjärde största stad och befinner sig i ett spektakulärt läge vid floden Firth of Tay som mynnar ut i Nordsjön. Trots storstadslivet, så är vildmarken bara en stenkast bort och vill du söka dig bort från mysiga caféer, trendiga restauranger och roliga evenemang, så erbjuder Cairngorm Highlands och Anguns glens slående vacker natur och goda jaktmöjligheter. Föredrar du att fiska så kan du ta del av världsberömd laxfiske i övre Tay. Vill du, kan du även uppleva en mängd historiska attraktioner som berättar om Skottlands 2000 år gamla historia.

Billiga hotell england

Billigaste hotell Wales

Wales bör besökas under hösten eller våren då landet visar sina vackraste sidor. Trots landets storlek, så rymmer Wales fantastiska landskap med plats för kustlinjer och sandstränder, fantastiska dalar och imponerande bergskedjor.

Sammanlagt finns det i Wales över 400 slott vilka du kan ta del av och samtidigt njuta av hisnande vyer, imponerande historia, rik kultur och trevliga människor.

Landet är mycket traditionsenligt och har länge varit kända för sin kärlek för folklore och legender men är ändock det land i Storbritannien vars internationella identitet blomstrar. Att ”Wales” betyder just utlänning eller främling är därför mycket passande!

Billigast hotell Cardiff

Som huvudstad och största stad i Wales har Cardiff mycket att bjuda på. Idrotten och fotbollen sätts här i finrummet och det är här som Manchester Untied-hjälten Ryan Giggs fostrats. Om det är en fotbollsälskande stad du letar efter är Cardiff därför ett utmärkt val.

Billigast hotell Swansea

Kuststaden Swansea passar dig som är intresserad av kultur, konst och storstadsliv. Här bjuds då på kontraster i mängder där Wales bästa museeum- konst och kulturutbud blandas med populära kustlinjer, fotbollshysteri och fiskekultur. Härifrån kommer kända personligheter som Bonnie Tyler, vår svenska Prinsessa Lilian och skådespelerskan Catherine Zeta-Jones.

Billigast hotell Newport

Newport är hem för ett spektakulärt kustlandskap och bjuder på respektingivande arkitektur, vackra byggnader och ett blomstrande centrum precis vid vattnet. Många beskriver Newport som en skinande pärla som inhyser mängder med vin- och herrgårdar, seglingsmöjligheter, museer, kustnära fort och fyrer. Dagligen anordnas rundvandringar, båtturer och andra guidade turer. Dina sysselsättningsalternativ är med andra ord oberäkneliga!

Billigast hotell Wrexham

I vackra Wrexham hittar du bland annat Pontcysyllte-akvedukten som rankas på UNESCOS lista av värdsarv. Du finner mängder av butiker i Wrexhams centrum och kan njuta av kulturellt firande via någon av Wrexhams många festivaler. Restaurangmöjligheterna är många, likaså sevärdigheterna och önskar du resa till en mer originell destination än London, så är Wrexham ett självklart alternativ.