Oj, inga rabattkoder hittades

There are no coupons for this store, please come back later.

SmartGirl webbshop

Edit: Smartgirl har blivit Stylepit!

SmartGirl lanserades så tidigt som år 2000 av fyra personer: Christian Kusk, Nicolai Kaergaard, Poul Kusk och Jens Dalsgaard. Butiken startade upp under spartanska förhållanden. I en trång, inrökt källare under klädesbutiken ”Poul Kusk” någonstans i Danmark, där värmeledningar hängde strax över huvudena på den som passerade låga taket, paketerades och skickades de första paketen till SmartGirls kunder.

Förtjänsten blev minimal, men företaget klarade sig med nöd och näppe genom att ha låga löneutgifter, ingen hyresutgift samt minimala kostnader till varulager.

SmartGirl växer

Men snart skulle verksamheten visa sig lönsam och den lilla källaren byttes mot flådigare lokaler. Under de första åren på 2000-talet investerade SmartGirls grundare i princip varje intjänad krona i marknadsföring och nya inköp. Lagret växte och växte, och det blev alltmer tydligt att SmartGirl höll på att få logistikproblem med det ständigt växande varulagret.

Med nya lokaler krävdes ny personal, och företaget har växt från en egenhet mellan de fyra grundarna till ett multinationellt modeimperium med över 150 fulltidsanställda samt många studerande som knäcker extra efter skoltid.

SmartGirl priser

SmartGirl har sedan starten tagit emot en rad olika priser. Bland annat har de utsetts till ”Börsens Växtgazelle” tre år i rad (2007-2009). De har även fått det prestigefyllda danska priset ”Ivaekst” och dessutom har SmartGirl mottagit ”e-märket” av E-handelsfonden, som står för säker internethandel.

SmartGirls svenska företagsbas finns, som för så många andra postorderföretag, i staden där Pinocchio står staty: Borås. Använd SmartGirl rabattkod!