Bygga hemmagym i garaget eller källaren

Ta hemmagymmet till nästa nivå

Att träna regelbundet är för många inte bara en syssla, utan också en livsstil. Allt eftersom man börjar märka av resultaten från gymmet så blir det också roligare att träna. Man kanske börjar engagera sig allt mer i sin kosthållning, bli mer insatt i näringslära och gladeligen ägna sig tid åt träningsforum eller träningsmiljöer.

Träning som hobby

Ja, träningen blir som sagt inte bara någonting man gör efter jobbet, för de som verkligen är intresserade så kan det istället bli jobbet. De flesta nöjer sig dock med att ha det som passionerad hobby, och inte en karriär. Oavsett vilka målsättningar eller visioner man har så är det en sak som är säker, och det är att man vill uppnå resultat.

Det är emellertid inte bara kostscheman och näringslära man behöver fila på, många skickliga kroppsbyggare eller gymentusiaster lägger allt för lite fokus på redskapen och utrustning.

Bygga hemmagym

Bygga i garage eller källare

För dig som har tillräckligt med utrymme, kanske tillgång till ett garage eller en källare – då kan ett hemmagym vara på sin plats. Hur många gånger har man egentligen inte kollat ut genom fönstret en kall januarimånad och gruvat sig inför att behöva ta sig ut till gymmet? Dessutom finns det såklart andra faktorer som påverkar, till exempel väntetider på vikter och maskiner. För att inte tala om hygienen och slitaget.

Hemmagym vs vanligt gym

Anledningarna är helt enkelt flera att skaffa ett hemmagym, och då framförallt som ett komplement. Ett hemmagym kanske inte blir en ersättare för det vanliga gymmet, och en stor del av anledningen att man går till ett gym är den sociala gemenskapen, stora ytorna samt tillgången på utrustning. För dig däremot som snabbt vill kunna ta dig ett effektivt träningspass på morgonkvisten, eller för dig som helt enkelt vill kunna köra lite extra med kort varsel – fixa ett hemmagym.

Utrustning i ett hemmagym

Så vad bör ett hemmagym innehålla då? Det är väldigt vanligt att man nöjer sig med ett skivstångsset. Ett sådant set innefattar (som du säkert redan vet) viktskivor och viktstänger. Många väljer i samma veva att köpa ett riktigt bra hantelset. Det kan dock kännas svårt att köpa ett skivstångsset, för när man börjar kolla runt så märker man också hur fruktansvärt många tillverkare det finns. Så vart ska man egentligen handla?

Välja rätt märke på skivstång

Vilket märke ska man välja, och hur vet man att det man betalar är rimligt? Jo vi rekommenderar att man tittar närmare på typ paket som dessa. För här kommer du att hitta billiga och kvalitativa skivstångsset. Här väljer man mellan järn eller gummivikter, och millimetermåtten brukar kunna variera från 25 eller 50 på vikterna. Dessutom finns det curlstänger, skivstänger och alla möjliga stänger för att optimera sin träning.

Köpa skivstångsset på nätet

När man handlar ett skivstångsset på nätet så är priserna ofta betydligt lägre än i fysiska butiker eller varuhus, och dessutom tenderar utbudet som sagt att vara markant mycket större. Men den kanske största fördelen med att välja nätet framför något annat är att man är säker på vad man får. Det är busenkelt att läsa recensioner, kundomdömen och betyg på seriösa webbshoppar eller onlinevaruhus. På så sätt slipper man också otrevliga överraskningar.

Så för dig som har lite extra utrymme, eller helt enkelt vill uppgradera ditt befintliga. Ordna ett hemmagym, och framförallt – ordna ett ordentligt skivstångsset.