Dieter och rabattkoder

Rabattkoder till olika Dieter

Vilken diet är bäst för dig? Dieter är många gånger nyckeln till ett sundare liv. Kanske inte de allra hårdaste och tuffaste dieterna passar alla, alltid men man bör oavsett mål äta med hjärnan. Att följa en diet kan hjälpa dig att tänka innan du stoppar i dig skräp. Vi förklarar här nedan vilka de olika mest populära dieter är och du kan även köpa dessa med hjälp av våra gratis rabattkoder såklart!

LCHF Dieten

Lchf står för Low Carbohydrate High Fat. När man undviker mat som innehåller kolhydrater håller man sin blodsockerhalt låg och jämn vilket leder till en ökad fettförbränning. Anledningen till detta är att lägre blodsockerhalt ger lägre insulinvärden och då använder kroppen fettet som bränsle istället för att lagra det. Enligt dieten kan man äta bland annat kött, fisk, grönsaker och nötter. Exempel på livsmedelsprodukter som innehåller kolhydrater och man bör undvika är pasta, potatis, sockersötade drycker och ris.

LCHF rabattkod

GI metoden

Metoden går ut på att äta livsmedel med så låga GI värden som möjligt. GI står för glykemiskt index. Som utgångspunkt säger man att vitt bröd har GI 100. Det gäller alltså att äta med så låga värden som möjligt. Metoden har blivit väldigt populär och recept samt GI tabeller finns flitigt på nätet. Kosthållningen innebär ett jämt och konstant blodsocker. Du slipper därmed svängningar som innebär plötsliga sockersug.

GI metoden rabattkod

Isodieten

Ännu en diet som tar sikte på kolhydraterna som boven till övervikten. En jämn fördelning av fett, proteiner och kolhydrater rekommenderas för att hålla en god hälsa. Inget utesluts men kosten planeras med grunden i LCHF. Isodieten kallas också för LCHQ. Isodieten består av en välbalanserad och näringsrik kost.

Isodieten rabattkod

Flygvärdinnedieten

Denna diet bygger också på att man tar bort kolhydraterna. Kosten är i stort sett LCHF. Den kallas flygvärdinnedieten eftersom man snabbt går ner i vikt 4-5 kg på en vecka är inte alls ovanligt. Flygvärdinnors skönhetsbild ligger till grund för idén om att snabbt kunna gå ner i vikt. Problemet blir om man ändrar sina kostvanor så drastiskt under en kort period, och sedan återgår till sitt beteende man hade innan. Dieten har ingen effekt på lång sikt.

Flygvärdinnedieten rabattkod

Atkinsdieten

Dieten är en LCHF diet. Som alla andra framgångsrika dieter minskas intaget av kolhydrater. Dieten kan gå i olika faser, där man inledningsvis tar bort stora delar, eller helt utesluter kolhydrater. Man kommer att tappa i vikt snabbt och när man sedan nått sin målvikt börjar man lägga till kolhydrater från framförallt frukter och nötter. Vikten kommer att stabiliseras och hälsan förbättras på många sätt med olika LCHF dieter.

Atkinsdieten rabattkod

Medelhavsdieten

Medelhavsdieten innebär egentligen ingen kraftig viktminskning däremot kommer den naturligt när medelhavsdieten siktar till att undvika rött kött samt att livsmedlen skall hålla en hög kvalitet. Viktigaste delen i medelhavsdieten är att skapa en bättre livsstil då c- och e-vitaminer motverkar oxidationen av celler vilket då minskar risken för bland annat cancer.

Medelhavsdieten rabattkod

Nordisk diet

Har många liknelser med medelhavsdieten men är mer anpassat till det skandinaviska köket vilket leder till att det är lite mer ekonomiskt anpassat. Viktigt att äta närproducerad mat och att följa de olika årstiderna i relation till vilken mat som är huvud råvara under den aktuella årstiden. Kosten skall bestå av långsamma kolhydrater och att det skall vara stor andel med fibrer i den kosten som förtärs.

Nordisk diet rabattkod

Stenåldersdieten

Stenåldersdieten är en diet baserad på hur vi människor åt en gång i tiden (med viss modifikation). Den här typen av diet bygger på uteslutandet av mejeriprodukter och ett ökat intag av kött och grönsaker.

Stenåldersdieten

Nu vet du lite mer om de mest populära dieter som finns och du kan även skaffa dessa via de olika rabattkoderna som vi presenterar i samband med förklaringarna här ovan. Rabattkoderna kan du använda om och om igen såklart!