Ekologiska Kläder Rabattkod

Vad är ekologiska kläder?

För att ett klädesplagg ska få marknadsföras som ekologiskt måste plagget vara certifierat av en eller flera oberoende organisationer. Det företag som tillverkar och säljer produkten måste kontrollera och följa hela processen noga, ändå från råvaran till den färdiga produkten och alla stadier där emellan. Syftet är att tillverkningen ska påverka naturen så lite som möjligt.

Insekter och ohyra är väldigt vanliga på bomullsodlingar, men istället för att använda sig av starka bekämpningsmedel och kemikalier så används biologiska och miljövänliga produkter. Detta gör man för att kemikalierna ofta är mycket starka och farliga för naturen, men även för de som arbetar på odlingarna.

Ekologiska kläder

För många är ekologiskt mode en synonym med tråkiga kläder. Så var det kanske förut då det inte fanns mycket att välja mellan, men det stämmer inte längre. Idag finns det ett flertal fysiska butiker som bara säljer ekologiska kläder, men majoriteten av dessa specialbutiker är verksamma på internet. Det finns ekologiska kläder för så väl barn och vuxna som kvinnor och män.

Ekologiska klader rabattkod

Specialbutiker och vanliga butiker

Men det är inte bara specialbutiker som säljer ekologiska kläder, utan även allt fler stora svenska klädkedjor som H&M, Lindex, KappAhl, Nudie, Acne och Filippa K. har blivit mer engagerade i miljöfrågor på sistone. Några modehus har till och med lanserat sina egna kollektioner med ekologiska kläder och även fler och fler av de stora modehusen har med ekologiskt mode i sina catwalks. Sedan finns det även modevisningar dedikerade helt och hållet för detta, en av dessa är Eco fashion week som ni kan se i videon nedan:

Miljövänligt mode

Ekologiska kläder kostar ofta lite mer än vanliga kläder, men det är inte frågan om någon stor prisskillnad. Man behöver dock inte alltid köpa splitternya kläder för att vara miljövänlig, tvärtom. Mode upprepar sig ofta och de flesta trender brukar dyka upp igen efter ett tag. Äger du ett plagg av bra kvalitet men som har gått ur modet behöver du inte kasta bort det.

Återanvänd dina kläder

Spara det istället så slipper du köpa nytt då det blir modernt igen. Om du känner dig kreativ kan du även piffa upp dina gamla kläder med olika små detaljer eller helt enkelt sy om dina gamla kläder. Använd din fantasi och låt din gamla blommiga klänning förvandlas till en snygg och personlig tygväska, eller kapa av dina slitna jeans som är i fel modell och använd dem som ett par snygga jeansshorts på stranden istället. Möjligheterna är många, och med hjälp av små gärningar kan vi bidra till en bättre och mer hållbar miljö.

Ekologiska Kläder Rabattkod