Graviditetstest – Gravtest med rabattkod

FöretagOmdömeTill Butik
Kronans Apotek RabattkoderBra Pris
Snabb Leverans
Säker Betalning
Gravtest

Kärt barn har många namn och gravtest är ett annat namn för graviditetstest. Med ett gravtest kan du ta reda på ifall du är gravid eller inte. Gravtestet är ett mycket enkelt, billigt och pålitligt hjälpmedel för att mäta ifall hormonet hCG finns i urinen.

När befruktning har inträffat börjar hCG produceras från moderkakan och kan normalt sätt upptäckas redan efter sju dagar. hCG nivån fördubblas varannan dag och vid den första missade menstruationen kan nivåerna passerat 100 mlU/ml. Våra gravtest kan registrera så låga nivåer som 25 mlU/ml, och dom är bland de känsligaste testen som finns att köpa.

Gravtest – stav eller sticka?

Om man vill använda stavmodellen och stickmodellen är egentligen en fråga om användarvänlighet. Med staven behöver man inte först samla upp urinen i en behållare utan man kan direkt kissa på den absorberande spetsen. Stickan är ett billigare alternativ och man kan kalla den en budgetvariant och är vårt billigaste gravtest. Stickan har dock samma känslighet och tillförlitlighet som en stav.

Billiga gravtest – är de verkligen bra?

Alla våra tester är kvalitetsmärkta och har genomgått de stränga krav som måste uppfyllas för att bli CE-märkta och uppfylla ISO standarden, det gäller både gravtest och ägglossningstest. De håller minst lika bra kvalitet som de du köper på till exempel Apoteket eller från RFSU, skillnaden är att de kostar mindre.

Köpa ägglossningstest och graviditetstest online?

Att köpa test online innebär att du kan spara pengar gentemot att köpa dem i butik, vi är mycket billigare än apoteken. Du har leveransen någon dag efter beställningen och du har även möjlighet att betala via faktura ifall du vill det. Beställningen skickas diskret så ingen vet att det är gravtest eller ägglossningstest i ditt paket. Även avsändaradressen kommer inte att avslöja innehållet i paketet.

För dig som försöker bli gravid vet vi att det kan krävas väldigt många tester och att då köpa billiga ägglossningstest och gravtest kan göra stor skillnad. Ifall man mot förmodan inte skulle vara nöjd med det man köpt har man rätt att returnera produkterna.

Gravtest sticka med över 99 % säkerhet!

Då detta gravtest är mycket känsligt och kan upptäcka nivåer av hCG ner till 25 mIU/ml passar det utmärkt att använda tidigt i graviditeten. Stickan är hela 0,5 cm bred för att man lätt ska kunna se linjerna. Ifall du blir gravid börjar kroppen att tillverka hormonet hCG vilket kan upptäckas med detta gravtest. Dessa stickor är gjorda för att vara enkla och billiga hjälpmedel men den har samma pålitlighet och känslighet som vanliga graviditetstest i stavmodeller. För dig som har planer på att bli gravid och behöver göra flera tester är den ett utmärkt val. Vi har även paket med gravtest och ägglossningstest kombinerat.

Att testa med detta gravtest är enkelt. För att påbörja själva testningen behöver du en behållare (till exempel en plastmugg eller ett glas) som du urinerar i. Du doppar stickan i urinen och ser då hur urinen absorberas in i gravtestet och färgade linjer börjar framträda. Du kan läsa av resultatet efter cirka tio minuter. Ett positivt resultat visas i form av två linjer och indikerar att du är gravid. Ett negativt resultat visas av endast en linje och indikerar att du inte är gravid.

Tidiga gravtest

Man bör komma ihåg att ju tidigare in i graviditeten man utför testet desto osäkrare blir resultatet. Ifall man misstänker att man är gravid kan det vara en god idé att göra flera test och vänta några dagar emellan varje. Fullständig bruksanvisning på svenska medföljer alltid. Alla tester ligger skyddade i folieförpackningar och har lång hållbarhet. På samtliga förpackningar finns även en illustrativ bild om hur du utläser testresultatet.

Gravtestet är kvalitets märkt med CE-märkning och uppfyller ISO standarden.

Ägglossningstest för att hitta rätt tidpunkt

Syftet med detta test är att hitta den tidpunkten du har ägglossning, vilket är då du har den största sannolikheten att blir gravid. I varje cykel är det en relativt kort period då din fruktsamhet är som störst och det är av stor betydelse att veta exakt när detta inträffar.

Ägglossningen föregås av kraftigt ökade nivåer av det hormonet LH (Luteiniserande Hormon). När hormonmängden ökar kan det upptäckas med detta ägglossningstest. Det är när LH ökningen inträffar som testet kommer att visa positivt. Mellan ett till ett och ett halvt dygn efter LH stegringen, då sker själva ägglossningen.

Tiden då du är som mest fertil är samma dag och de två efterföljande dagarna. Man bör göra minst ett test om dagen under perioden man testar.

Ägglossningstestet kan utföras under hela dygnet och går snabbt och enkelt att utföra. Man samlar upp urinen i en ren behållare där man senare doppar stickan. Efter cirka 10 minuter kan du läsa av svaret på testet.

Gravtest med över 99,6 % säkerhet

Graviditetstestet registrerar nivån av hCG (Humant Choriogonadotropin) i urinen. Efter befruktning så börjar kroppen producera hCG och detta graviditetstest kan registrera så låga nivåer som 25 mIU/m – vilket innebär att det är ett mycket känsligt test!

Med teststaven slipper du samla upp urinen i en behållare först, det är bara att sätta staven i urinstrålen i några sekunder och sen invänta resultatet. Om du vill samla upp urinen och doppa teststaven som man gör med en teststicka går det också bra. Resultatet får du på bara några få minuter.

Clear Blue med rabatt

Ett mycket säkert graviditetstest till bråkdelen av priset för ett tex Clear Blue. Svaret av graviditetstestet kan vara positivt (gravid) som visas i form av två färgade streck eller negativ (ej gravid) som visas som ett färgat streck. Tydlig bild på förpackningen visar hur sträcken ska vara ifall graviditetstestet är positivt eller negativt.

Graviditetstestet kan användas upp till fyra dagar innan beräknad menstruation, det är dock i vissa fall är möjligt så tidigt som 7 dagar innan. Ifall menstruationen är oregelbunden kan testet användas från c:a 7-14 dagar efter misstanke om befruktning. Ju tidigare man testar desto osäkrare resultat.

FöretagOmdömeTill Butik
Kronans Apotek RabattkoderBra Pris
Snabb Leverans
Säker Betalning
Gravtest

Ägglossningstest stav

Med ägglossningstest i stavmodell ska du kunna hitta den optimala tidpunkten för att bli gravid på ett bekvämt och hygieniskt sätt. Ägglossningstestet används för att spåra förekomsten av luteiniserande hormon (förkortas LH) i urinen. Innan en kvinna har ägglossning (vilket är då hon har störs chans att bli gravid) ökar produktionen av LH drastiskt. Befruktning av ägget bör ske mellan sex timmar upp till ett dygn efter att ägglossning skett. Detta test är mycket känsligt eftersom det kan spåra låga nivåer av LH (25miu/ml) med en säkerhet som uppgår till 99,6 %.

Man kan kissa på staven direkt eller doppa den i urinen som man samlat upp. Därefter låter du staven ligga i 10 minuter för att sedan avläsa resultatet. Väldig enkelt och smidigt test. Staven är CE märkt och godkänd av FDA samt uppfyller ISO standarden. Du får självklart med en bruksanvisning på Svenska vid beställning.