Husbilsförsäkring – Skaffa rätt husbilsförsäkring

Husbilsförsäkring – Försäkring till din husbil

Det är en underbar sommardag, solen skiner och det är campingväder. Då känner du att det är dags att ta fram husbilen och samtidigt se över din husbilsförsäkring. Väldigt förståndigt gjort av dig för då får du en överblick över vad husbilsförsäkringen kostar. Även om du har en husbilsförsäkring kan du kolla upp många försäkringsbolag. Det finns kanske en billigare husvagnsförsäkring än den du redan har.

Jämför husbilsförsäkringar

Du som inte har ägt en husbil innan, utan ska teckna en försäkring för första gången, ska också kolla igenom alla försäkringsbolag, det är lönande. Tänk på att från och med första dagen du blir husbilsägare så måste du ha minst en trafikförsäkring på husbilen. När du är nöjd och har hittat en bra billig husbilsförsäkring som du sparar hundralappar, ja rentav någon tusenlapp på, så kan du tryggt köra iväg på semester i husbilen med pengar över till något roligt semester – minne istället.

Husbilsforsakring

Vilka försäkringar finns till husbil

Trafikförsäkringen – ersätter personskador på förare, passagerare som skadas i olycka och skador som du orsakar på andras egendom.

Halvförsäkring – ersätter brand, explosion, blixtnedslag, stöld eller tillgrepp. Lagning eller byte av ruta – t ex. stenskott, rättegångskostnader vid tvist.

Halvförsäkringen täcker inte skador som du själv har orsakat i trafiken. Vill du ha ett skydd för detta så ska du teckna en helförsäkring på din husbil. När det gäller vagnskada som ju ingår i helförsäkringen har de olika försäkringsbolagen olika villkor. En del försäkringsbolag har en gräns på att husbilen inte ska vara äldre än 8 år. Något bolag har 5 år, det är väldigt varierande. Därför är det viktigt att du verkligen jämför husbilsförsäkringarna med varandra. Då hittar du en husbilsförsäkring som du tycker är bra och som du blir mycket nöjd med.

Helförsäkringen innebär också att du får ersättning om du backar på något med din husbil. Du får ersättning om din husbil utsätts för skadegörelse. Likaså kan det vara svårt att hitta parkering för din husbil, då du inte alltid har möjligheter att hysa den på din tomt. Då är det bra att ha en heltäckande husbilsförsäkring.

Helförsäkringen ersätter vattenskada förutsatt att husbilens vattenledningar besiktigas en gång om året. En del försäkringsbolag ersätter också skada på elkablar.

Bra skydd mot problem

Har du en bra husbilsförsäkring så har du även ett bra skydd för utrustning såsom förtält, kylskåp och gasoltuber, liksom du även har ett bra skydd för din personliga egendom såsom husgeråd och kläder.

Jämför pris på husbilsförsäkringar

Det kan inte poängteras ofta nog men det finns så många olika husbilsförsäkringar så det är väldigt lönande för dig att se över och jämföra husbilsförsäkringarna med varandra. Ta god tid på dig i lugn och ro.

  • Tänk på att om du vill hyra ut din husbil så tar en del försäkringsbolag en extra premie för hyresperioden.
  • Husbilsförsäkringarna varierar efter hur stor husbil du har, vikten på husbilen och hur många mil husbilen har gått.
  • Husbilen bör ha sitt registreringsnummer ingraverat i bilens rutor.

Du kommer till att få din mest underbara semester du har haft med din husbil. Vilken frihetskänsla. Det känns så tryggt och bra för dig för att du har lyckats hitta en bra husbilsförsäkring. Till och med den billigaste husbils-försäkringen men en försäkring som ändå har väldigt bra förmåner.

En billig husbilsförsäkring kan vara lika bra som en dyr. Det är verkligen lönande att jämföra de olika husbilsförsäkringarna med varandra, det blir perfekt.