Inkomstförsäkring rabattkod

En inkomstförsäkring är precis som det låter en försäkring som skall täcka upp för din inkomst i det fallet du blir arbetslös. Det spelar ingen roll vilken A-kassa du är medlem i för att kunna en inkomstförsäkring. Praktiskt så fungerar en inkomstförsäkring på det sättet att den täcker upp och kompletterar den ersättningen du får från din a-kassa.

Från a-kassan kan du som mest få ca 14900 kr / mån innan skatt: Det spelar alltså ingen roll vilken lön du hade innan, mer pengar än så blir det inte alltså. Men lugn det finns lösningar för detta, det är nu en inkomstförsäkring kommer in i bilden. Vi ska gå igenom lite mer i detalj nedan hur det fungerar. Vi har valt att jobba med Accept inkomstförsäkring som har en förmånlig deal för alla oavsett om man är anställd eller egenföretagare.

Accept inkomstförsäkring

Med Accept inkomstförsäkring får du ersättning i 300 dagar efter du blivit arbetslös. Tanken med inkomstförsäkringen är att man skall komplettera den ersättningen du får via a-kassan. Du kan maximalt få 14960 kr i ersättning från a-kassan och det svarar mot en bruttolön på ca 18.600 kr. Tjänar du mer än så vilket de allra flesta gör så tjänar man alltså på ett teckna en inkomstförsäkring.

Tjänar du exempelvis 28.000 kr / mån så får du via din inkomstförsäkring en ersättning på 22.400 kr istället. Det är en viss skillnad mot a-kassan ersättning som alltså är 14.960 kr..Ersättningen får man alltså under 300 dagar vilket ger dig mycket tid att i lugn och ro hitta ett nytt arbete.

Inkomstforsakring rabattkod

Vilka kan teckna en inkomstförsäkring?

Om du är anställd gäller följande regler för inkomstförsäkring:

  • Ni måste vara anställd via anställningsformen tillsvidareanställning och därmed omfattas av lagen om anställningsskydd.
  • Ni är maximalt 55 år.
  • Ni är medlem i någon arbetslöshetskassa.
  • Ni bor i Sverige på stadigvarande basis.
  • Jag uppfyller ju dessa villkor och vill teckna en inkomstförsäkring!

Om du är egen företagare gäller följande regler för inkomstförsäkring:

  • Ni måste vara medlem i ett fackförbunds a-kassa.
  • Ni måste vara minst 21 år och max 55 år och måste ha bott i Sverige i minst 2 år.
  • Ni får inte ha en historia inom de gångna 5 åren som innebär att bolaget har gått i konkurs eller i likvidation. Du får heller givetvis inte ha kännedom om att konkurs är nära förestående.
  • Ni måste ha varit verksam i företaget de sista 12 månaderna.

Övrigt kring denna inkomstförsäkring:

Du kan teckna en inkomstförsäkring som motsvarar en lön på så mycket som 80.000 kr / månad. Om du har en inkomstförsäkring via ditt fackförbund så kolla under hur lång tid du är berättigad till ersättning.

Det finns något som heter ”Plusförsäkring” länk, som innebär att den tiden du har ersättning från ditt fackförbund förlängs upp till 300 dagar. De flesta fackförbund erbjuder nämligen bara en ersättning under ca 150 dagar. Här får du alltså en ersättning under 300 dagar! Bra att veta också är att ersättningen från din inkomstförsäkring inte är skattepliktig.

Jag vill teckna min inkomstförsäkring, hur gör jag?

Det är jättelätt att teckna sin inkomstförsäkring, följ bara länken här (länk) och fyll i dina uppgifter så räknas din premie fram. Vilken premie du betalar för din inkomstförsäkring går inte att svara på direkt utan du varje premie sätt individuellt beroende på dina uppgifter. Det beror bland annat på inkomst.

Några slutliga råd till dig som funderar på inkomstförsäkring.

Alla som har löpande kostnader i form av boendekostnader mm. som gör att man inte skulle klara sitt vardagliga liv med en a-kassa inkomst som alltså är maximalt knappt 15.000 kr bör teckna en inkomstförsäkring. Arbetslöshet kan drabba oss alla och man skall tänka efter och agera innan man blir arbetslös, inte efter för då är det för sent!

Du kan teckna försäkringar både med rabatter och utan rabatter. Vanligtvis finns det kostnader som kan dras av från priset när du tecknar en ny försäkring oavsett om det är en inkomstförsäkring eller en annan form av försäkring. Hör med ditt ombud om vilka regler som gäller för just dig och dina försäkringar.