Jämförelsesajter – Varför du bör utnyttja dessa

En jämförelsesajt är kort en gott en webbplats där man enkelt kan surfa in och titta var en produkt eller tjänst kan köpas för det billigaste priset på internet.

Om du t.ex letar efter billiga cyklar och har riktat in dig på en riktigt fräck Monark cykel så kan du snabbt och enkelt få en överblick på var du kan köpa den för en billig peng om du använder dig av en jämförelsesida.

Jämförelsesajt – Många produkter

I vanliga fall, och som säkert många fortfarande gör, så kör man till sin lokala cykelhandlare för att köpa cykel men då kan jag garantera att du får betala överpris!

Men det har ju sina fördelar också, skulle t.ex något krångla med din cykel så är det enkelt att få experthjälp direkt på plats. Väljer man att köpa på Internet så är detta en aning klurigare…

En jämförelsesajt har oftast många produkter som man jämför, men det behöver såklart inte vara så. En del av de bästa jämförelsesajterna är mindre nischade sajter där man jämför få produkter, men man gör en mer genomgående jämförelse.

2 jämförelsesajter som jag rekommenderar

Där finns många sidor där man kan jämföra produkter och tjänster mot vad olika företag tar för pris men 2 av de allra bästa enligt mig är Prisjakt och Pricerunner.

Det kvittar egentligen vad jag ska inhandla, litet eller stort, det har ingen betydelse. Jag surfar alltid in på båda dessa två för att undersöka var man kan hitta den specifika produkten billigast.

Spara pengar genom att jämföra

Jag har inte fört statistik, men jag skulle kunna tippa på att jag har sparat runt 3000-4000 kr på mina 10 sista inköp. Det är pengar som jag kan ha mycket roligare för!

I vissa fall så kan det skilja några hundralappar i pris när det gäller småsaker som parfym, hudkrämer, böcker osv… Men när det gäller lite större saker som t.ex cyklar, TV-apparater, mobiltelefoner osv så kan det skilja tusenlappar i pris.

Så du förstår säkert att det vore ett enormt misstag att inte utnyttja jämförelsesajter innan du bestämmer dig var och hur du ska göra ditt nya inköp. Du kommer garanterat att spara pengar och det vill väl alla ?