Kaninburar Rabattkod

Rabattkoder Kaninburar

Vi listar bra och dåliga kaninburar samt ger rekommendationer om vad man skall tänka på när man skall köpa ny kaninbur. Du hittar även flera bra inköpslistor till kaniner samt andra bra att ha länkar samt rekommendationer när du skall köpa saker till din kanin.

Jämför kaninburar

Att välja mellan tråd, trä eller plast bur till kaniner. De flesta kaninburar använder ett av tre olika material till botten av buren. Alla kaninburar har sidor och tak med stråltråd några har också botten i ståltråd, andra har spjälade träbottnar eller en solid plastbotten. Vilket golv som är bäst finns det olika åsikter om.

Kaninburar Rabattkod

Hur väljer man kaninbur?

Uppfödare och ägare har olika intressen när de ska välja vilken botten deras kaninbur ska ha. Här kommer en kort beskrivning med tips att tänka på när du ska välja vilken kaninbur du ska ha till din kanin.

Burar som är helt i tråd föredras av en del, huvudsakligen för att de är lätta att hålla rena. De flesta har en plastlåda under som gör det lätt att göra rent, man tar bara bort plastlådan och så rengör man den, sen torkar man ur med vitvinsvinäger.

Kaninburar med trådbotten

Som ägare så är det bekvämt, ur kaninens perspektiv så är trådbottnar obekväma. Kaniner som tvingas stå på trådbottnar kan utveckla något som kallas “ömma hasar”, det visar sig genom att kaninen tappar päls och/eller får skavsår på baktassarna.

Många uppfödare har kaniner i trådburar utan problem. Även om kaninen inte utvecklar ömma hasar så är en solid botten att föredra då de inte är lika obekväma som trådbottnar.

Kaninburar med plastbotten

Det näst populäraste material som botten är plast. De har den fördelen att de inte väger så mycket och om de är djupa nog så kan inte kaninen sparka ut bädden ur buren.

Eftersom botten är solid så utvecklar inte kaninen ömma hasar som de kan göra i en bur med trådbotten. Plastbottnar är rätt enkla att rengöra, oftast kan man enkelt ta bort taket till buren som sitter fast med hakar. Sedan är det enkelt att rengöra botten igen och plocka bort det som är smutsigt i buren och tvätta rent med lite vitvinsvinäger.

Kaninburar med träbotten

Till sist, en del burar, mest de för utomhusbruk, består av trä. Träbotten är bekvämt för kaninen och många håller med om att det ser snyggt ut. Tyvärr så inbjuder trä till att gnaga på mer än vad en plastbur eller trådbur gör. Trä har också den nackdelen att den absorberar fukt.

Tyvärr betyder det ofta att om din kanin inte använder en låda som toalett så krävs det en hel del underhåll annars blir en urinindränkt botten snart en hälsorisk för kaninen.

Välj material som passar för din kaninbur

Oavsett vilket material du väljer till buren så bör du se till att din kanins behov tillfredsställs. Se upp för ömma hasar, felaktigt gnagande eller andra symptom på att kaninens miljö inte är bra.

En jättedyr bur kan inte ersätta en ägare som inte tar hand om kaninen. En kanin kan vara lycklig i ett enkelt hem så länge som ägaren är påläst om sitt djur och tar väl hand om det. Lycka till!