Köp svenska produkter på nätet

Handla svenskt online

Det finns några stora fördelar med att handla svenskt online och det här ska man vara medveten om då man är ute efter en viss vara eller produkt. Shopping online kan ju ta en till världens alla hörn men det vore naivt att tro att det fungerar likadant över hela världen.

Om du beställer en produkt från USA till ett kanonpris för att sedan få betala dyrt i tull för den så blir det ju inte så roligt. Att det sedan inte går att returnera varan och få pengarna tillbaka gör ju inte situationen bättre. Ännu värre är det för den som beställt en hälsoprodukt från en internationell sida utan att förstå att den klassas som drog i Sverige med de konsekvenser som den här typen av köp online kan ha…

Svensk butik

En svensk butik online är en butik som är registrerad som en verksamhet i Sverige. Det är alltså ett svenskt företag som står bakom försäljningen men det finns gott om webbutiker som inte är svenska men som ändå ger dig service på svenska.

Det här kan vara lite lurigt för då sajten ges på svenska så får man ju intrycket av att det handlar om en svensk butik på nätet och då kanske man struntar i att kolla saker som villkor för köp vilket givetvis kan bli till ett misstag då man hade behövt luta sig mot svensk konsumenträtt. För att veta att butiken verkligen är svensk så ska du alltså titta lite närmre på vem som driver den och inte bara på vilket språk e-handeln erbjuds.

Kop svenska produkter pa natet

Svenska varor

Svenska varor säljs som regel i svenska butiker online men man måste inte bege sig utomlands på nätet för att handla utländskt. Faktum är att det nu finns riktigt bra svenska webbutiker som erbjuder internationella produkter som du inte kan få fatt i då du går till vanliga butiker.

Du kanske ser att det kostar en aning mer i den svenska webbutiken än i en internationell men då ska du vara medveten om att du inte behöver bekymra dig om tull och liknande frågor då du beställer från den svenska sajten och det kan vara värt mer än skillnaden som du ser i priset.

Svenska regler och villkor

När du handlar i en svensk webbutik så är det svenska villkor och regler som gäller. Reklamationer kommer att ha samma villkor som då du handlat i en vanlig butik fast proceduren för reklamationerna ser förstås lite annorlunda ut då man inte går till en fysisk butik där man direkt kan se om varan har något fel.

Innan du handlar online så ska du se vad webbutiken kräver för att en reklamation ska vara giltig. Du måste nämligen tänka på att du som kund ska bevisa att det verkligen var något fel på varan så att man inte misstänker att du har förstört den för att sedan be om pengarna tillbaka.