Köpa USB minne på nätet

Handla USB-minnen på Internet

USB-minnen har sedan flera år tillbaka ersatt CD-skivan och den klassiska disketten när det kommer till datalagring i mindre skala. Anledningen till detta är framförallt att dessa minnen är mindre och enklare att bära med sig, men även för att det har ökat i lagringskapacitet och gått om CD-skivan i lagringsutrymme flera gånger om. Tekniken har funnits på marknaden sedan år 2000 då IBM lanserade det första USB-minnet s om kunde lagra 8 megabyte. Även om det låter lite så var det ganska revolutionerande då det kunde lagra ca fem gånger så mycket data som en vanlig diskett.

Stor lagring numera

Idag finns det USB-minnen som kan lagra upp till flera hundra gigabyte, vilket är väldigt mycket mer än den vanliga CD-skivan som rymmer ca 700 mb. En annan fördel med USB-minnet är att det är betydligt snabbare och det är också lättare att ta bort och lägga till ny data. Förr när man använde CD-R-skivor var man tvungen köpa en ny när det var dags att lagra något nytt, vilket gjorde att det lätt blev kostsamt.

kopa usb minne pa natet

Även processen att bränna en CD-skiva slipper man helt med ett USB-minne. Ett USB-minne går att använda om och om igen till den dagen det går sönder. Samma teknik som USB-minnet använder finns i de klassiska MP3-spelare och även i smartphones.

Köp ditt USB minne på webben

USB-minnen säljs idag i detaljhandeln och kan köpas nästan var som helst. Dessa är vanligtvis fyrkantiga minnen som finns i olika lagringskapaciteter och olika prisklasser. På en del ställen går det även att köpa roliga USB-minnen i olika former och storlekar.

Roliga USB-minnen kan vara designade som allt från vinkorkar till Disneyfigurer och finns ofta dessutom i olika färger. En annan typ av minne är USB-kreditkortet som är lika stora som ett vanligt kreditkort. USB-kreditkorten är enkla att hålla reda på och får plats i plånboken vilket gör att de inte flyter runt på kontoret utan alltid finns tillgängligt.