När man ångrar ett köp på nätet

När man ångrar sitt köp online

Det blir allt vanligare med shopping online och folk är som regel medvetna om att handel online kräver att man är noga med sin beställning. Det är nämligen inte lika enkelt att ångra ett köp i en webbutik som det är i en vanlig butik. Man måste ju skicka tillbaka varan och det kan innebära en kostnad.

Samtidigt ska man tänka på att tid är pengar och om du måste lägga någon timme på att åka till en butik för att lämna tillbaka en vara så kostar det ju också pengar. Därför kan webbutiker med bra villkor för returer vara minst lika smidiga att handla i som vanliga butiker.

Vänta inte för länge!

Kom ihåg att en retur bör göras med en gång. Om du väntar för länge så kanske du inte längre kan returnera varan baserat på de regler som butiken anger. Det finns förstås produkter som man absolut inte kan returnera då man har använt dem och det är badkläder och underkläder.

Om man köper underbyxor och tar på sig dessa så kan man inte sedan skicka tillbaka och hävda att den gula färgen inte föll i smaken. Däremot så kan man givetvis ångra andra köp där det inte är lika känsligt att man kanske har provat en tröja eller elektrisk produkt.

Angrar sitt kop pa natet

Blir det värt att returnera?

Man måste fråga sig om det kommer att vara värt att returnera. Om produkten är populär så kanske det blir bättre att sälja den till någon som kommer att få användning för den. Idag kan man ju lätt komma i kontakt med köpare via annonssajter och om någon annan är villig att ta över varan för det pris man betalat för den så slipper man ju betala för en returförsändelse.

Det här är något man ska kolla upp såvida butiken inte har gratis returer då det kan vara bättre att skicka tillbaka och få en annan produkt istället för den som man inte kände sig nöjd med.

Läs villkoren innan du beställer

Innan du beställer en vara online så måste du vara medveten om de villkor som gäller. Ta en titt på dessa och se till att komma ihåg hur en retur ska göras. Det här kommer nämligen att vara till hjälp om man inser att varan inte var så som man hade tänkt sig men att detta inte beror på ett fel som man kan reklamera.

Onlinebutiker med vanliga butiker

Det finns ju även onlinebutiker som har vanliga butiker och hos dessa så kanske man kan gå till själva butiken för att ta hand om en retur. Detta gäller särskilt då det handlar om större kedjor som finns i alla svenska städer. Man ska dock inte räkna med att det går att byta varan i butiken. Det kanske blir så att man får ett kvitto som ger en rätten att handla för samma summa igen online.