Olika löshår – Kvalitet på löshår

Löshårskvaliteter

Som du säkert redan vet finns det en mängd olika sorters löshår. Men det är inte så lätt att hålla koll på vilka egenskaper de olika kvaliteterna har och vad dem innebär. Här listar vi de vanligaste typerna på hårförlängning för att du ska få en översikt och lättare veta vad just du vill ha. Kom ihåg att inget hår är exakt likt det andra, så ditt löshår kommer vara helt unikt för just dig.

Det hår som är mest populärt är så klart det äkta mänskliga håret, då detta är det löshår som passar ditt egna hår bäst och känns mest naturligt. Men även detta hår kan variera i kvalité såklart, beroende på vart det kommer ifrån och vilken behandling de har gått igenom. För att du ska få en bättre överblick så har vi skrivit en recension om alla de olika håren.

Bäst

Äkta mänskligt hår från Skandinavien:

Det absolut bästa håret för oss svenskar då håret är ett typisk skandinaviskt hår med fina, tunna och mjuka hårstrån. Kvalitetshår som i princip är obehandlat, oftast nyanserat och i vissa fall blekt som mest 2 nyanser och sedan färgat.

Håret kommer från Sverige, Skandinavien och Norra Europa och är äkta mänskligt hår som tåls att värmestylas och är trasselfritt. Håret behåller sin känsla och glans väldigt länge och har en användningstid på cirka 3-6 månader, beroende på hur mycket du sköter om det.

Bättre

Äkta mänskligt hår från Europa:

Ett löshår som har fina hårstrån och som liknar det typiska europeiska håret. Kommer oftast från Södra Europa, Kazachstan och Ryssland. Håret är mjukt och följsamt med visst självfall. Håret är ursprungligen oftast brunt och som mest bleks det 6 nyanser samt färgas. Vissa löshår har bara blivit nyanserade.

Kvalitén på håret är mycket bra och behåller sin glans och känsla länge, det är även trasselfritt. Den genomsnittliga tiden för detta hår ligger på 2-6 månader, helt beroende på hur man sköter om sitt hår. Att färga löshår rekommenderas aldrig, även om detta hår tål att färgas kan det inte garanteras att det kommer bli ett bra resultat eller att hårets kvalité kommer att bistå.

Bra

Äkta mänskligt hår från Indien & Asien:

Ett hår med lite grövre hårstrån, oftast rakt. Håret är mjukt och lättstylat och kan även ha lättare att få självfall. Håret är oftast mörkt brunt eller svart från början och bleks som mest ned i 12
nyanser innan det färgas.

Ett prisvärt hår av bra kvalité som tål värmestyling och som finns att köpa i fler längder, färger och olika metoder. Hållbarheten för håret är cirka 1–3 månader, beroende på hur man sköter om det.

Att färga löshår rekommenderas aldrig, även om detta hår tål att färgas kan det inte garanteras att det kommer bli ett bra resultat eller att hårets kvalité kommer att bistå.

Remy-hår:

Håret som håller den absolut högsta kvalitén är det så kallade remyhåret. Det finns även virgin remy, ett hår som inte har gått igenom färgning, tonats eller permanentats, vilket gör att hårets struktur är väldigt starkt och fint. Skillnaden på virgin och vanlig remy är att det vanliga remyhåret har färgats eller gått igenom annan kemisk behandling.

Egenskapen som är mest utstickande för just remy är att alla hårstrån är vända åt samma håll. Alla hårstrån har en struktur och så kallade fjäll, när dessa är vända åt rätt och samma håll så är risken för ett trassligt hår mycket mindre.

Syntetiskt hår:

Syntetiskt hår är gjort av syntetiskt fiber som ser väldigt äkta och naturligt ut, även då det är gjort av just syntet. Håret används framförallt till peruker och hårdelar och har ett väldigt lågt pris. Håret är väldigt glansigt och har mycket lyster och passar bra för den som vill testa löshår till en billigare peng och inte orkar sköta om håret så mycket.

Nackdelen är att syntethåret kan skilja sig ganska mycket från vanligt hår då det är grövre hårstrån och väldigt glansigt. Det kan även lätt trassla ihop sig.

Det syntetiska håret tåls inte att värmestyla eller färga utan förstörs av sådan behandling. Perfekt för dig som vill ha en tillfällig lösning till ett bra pris!

Kanekalon-hår:

Skillnaden på kanekalon-hår och syntetiskt hår är att du kan värmestyle kanekalonhåret och att det håller formen bättre än annat syntetiskt hår.