Olika sorters ansiktsmasker

Ansiktsmasker – Vilka sorter finns?

Det finns nästan lika många olika produkter och krämer för huden som det finns människor på jorden. Nåväl, det kanske är en stor överdrift, men du förstår säkert poängen. Eftersom i de allra flesta människor är måna om sina utseenden och eftersom alla givetvis strävar efter att se så bra ut som möjligt är det kanske inte så konstigt att företagen fullkomligt pumpar ut olika hudvårdsprodukter på marknaden.

En växande trend som många har fastnat för är att göra egna ansiktsbehandlingar hemma. Istället för att få till en hudvårdsklinik väljer nu många att antingen göra sina egna ansiktsmasker hemma, eller att beställa hem ansiktsmasker från nätet. Det finns tre olika typer av ansiktsmasker, och nedan kan du läsa med om vad som kännetecknar dem.

Olika sorters ansiktsmasker

Olika sorter ansiktsmasker

Ansiktsmasker som appliceras i flytande form: Detta är den kanske vanligaste typen av ansiktsmasker som du säkert känner igen från de lokala butikerna i ditt område. Alla hudvårdsbutiker har dem och nästan alla vanliga stormarknader har dem också. Den här typen av ansiktsmasker finns för olika syften, allt ifrån anti-age och återfuktning av huden till stimulering av nya hudceller.

Ansiktsmasker i form av kompresser: Ansiktsmaskerna som kommer i form av ansiktskompresser är inte lika vanliga, åtminstone inte i Sverige. Dessa ansiktsmasker förekommer mest på hudvårdssalonger och liknande. Du kan dock beställa denna typ av ansiktsbehandlingar på nätet och ett tips på en klassisk ansiktsbehandling är en ansiktsmask med gurkextrakt som används för att ge ditt ansikte extra fukt och näring.

Ansiktsmasker i gel: Detta är den traditionella typen av ansiktsmask som du får om du exempelvis går till en hudvårdsklinik. Dessa ansiktsmasker levereras ofta i en platt vätskefylld förpackning och kan endast användas en gång. Även när det kommer till denna typ av ansiktsmasker så finns det givetvis en massa olika utföranden och versioner av ansiktsmaskerna