Organisering i hallen

Organisera i din hall

Oavsett om man har en stor eller liten hall så verkar det aldrig finnas tillräckligt med plats för allt man vill förvara här såvida man inte planerar noga. Annars ser man ofta skor och stövlar som är slängda lite varstans, ingen hittar sina vantar och mössor på morgonen när man rusar iväg till jobb och skola, och så vidare. Har man en stor familj kan det bli riktigt rörigt, och det är definitivt inte något som man behöver en tidig morgon.

Bra med förvaring för skor

Lösningen är naturligtvis att ha tillräckligt med skohyllor för alla stövlar och skor, samt sätta upp hatthyllor för andra saker. Eftersom dagens utbud av hallmöbler, speciellt på nätet, är så stort kommer det inte vara något problem att få tag på något bra även om hallen är liten eller har en speciell utformning.

I en del gamla hus är hallen nog så liten, mer som en gammaldags farstu eller tambur. Samtidigt vill man gärna kunna förvara de flesta ytterkläder och skor här, i stället för att behöva gå in till garderoben i sovrummet.

Organisering av hall

Hyllor i hallen

Med en bra skohylla får man bort mycket smuts och vatten från golvet. En del har till och med en plastbricka under som samlar upp det som droppar. Har man många skor som man vill använda ofta, kanske om det finns ett antal barn i familjen, så kan man välja en variant som växer på höjden.

Alla kan ha sin egen hylla, så blir det mindre käbbel när man ska ut. Genom att ha en bra plats där man kan ställa av sig skorna så är risken mindre för att de hamnar mitt på mattan.

Hatthyllor

Det samma gäller för hatthyllor. Om man är många i familjen så räcker det ofta inte med bara en hatthylla, och då kan man återigen sätta två ovanpå varandra, eller välja en variant som är dubbel. De vuxna kan lägga ifrån sig sina saker högst upp, medan barnen tar den nedre.

Ibland kan det vara bättre att ha två separata hatthyllor, så man får plats att hänga jackor och rockar under den ena och sätter den andra lite lägre för de små.

Organisering ger mindre stress

Nästan alla familjer stressar på morgonen, oavsett hur många medlemmar man är. För att minska på detta kan man se till att vara väl organiserad i hallen. En ordentlig skohylla, samt en hatthylla för mindre saker, kan göra stor skillnad när alla ska ut på en gång. Var sak på sin plats är fortfarande ett mycket bra råd.