Shoppingtips – 4 tips för billig shopping

4 shopping tips för shopping online

Du kanske redan handlar regelbundet på nätet. Shopping online går knappast att komma undan för den som regelbundet befinner sig på olika sajter. Även om du tycker att du har koll på din e-handel så ska du beakta dessa 4 tips för shopping online för att eventuellt spara mer pengar på dina köp. Det är alltid bra att vara medveten om sitt eget ekonomiska beteende så ta dig tid till att kika på dessa tips för att se om du har koll på läget…

1. Handla det du behöver

Låter detta självklart? När köpte du sist något som du egentligen inte behövde? Det var antagligen ganska nyligen för det är svårt att undvika impulsköp då man befinner sig i mataffären och ser 3 chokladkakor för priset av en. Det samma händer online och när man sitter och läser på sin favoritblogg och får syn på ett kanonerbjudande för ett telefonfodral så kanske man beställer det trots att det faktiskt går bra utan fodral till mobiltelefonen. Nu kan det förstås vara så att det du köpte på impuls blev till en verklig favorit men ett gott tips är att bara handla det som man verkligen behöver.

2. Börja alltid online

Om du sitter och tänker på något som du behöver, det kan vara kläder, parfym, skor, smycken, resor, och mer, så ska du alltid börja online. När man handlar online så får man nämligen så pass mycket värdefull information som gör att man kan göra ett informerat köp. Du har ju tillgång till recensioner, utförliga produktbeskrivningar samt kommentarer från de som redan handlat varan i forum där du kan delta i diskussioner.

Shoppingtips for billig shopping

3. Jämför priser

Det är också smart att jämföra priser innan man handlar. Det här kan man göra via särskilda shoppingportaler och sajter som inriktar sig på en viss typ av produkt. Man kan även läsa mer om varor som är populära och få veta lite mer om hur man kan spara pengar på sin shopping online. Om man handlar flitigt i några olika onlinebutiker så ska man ta chansen att titta på andra webbutiker som kanske säljer samma varor för att inte missa bättre priser på det som man är tvungen att handla.

4. Prenumerera på nyhetsbrev

Om du inte har tid att surfa runt efter erbjudanden så ska du låta kampanjerna komma till dig. Det kan de göra via nyhetsbrev som du får till din email. Bra webbutiker ska erbjuda nyhetsbrev men det får aldrig bli för mycket. Om du upplever att en viss butik skickar på tok för mycket information så kan du snabbt avboka nyhetsbrevet och välja en annan webbshop som inte mejlar var och varannan dag om icke-nyheter från butiken.

Du kan också få generella nyhetsbrev från shoppingsajter som ger tips om olika butiker på nätet. Här kanske inte varje brev är av största intresse för dig men då det dyker upp en pärla så kniper du den! Avslutningsvis kan även nämnas att shoppa med en rabattkod är alltid en bra lösning för att få ner priset på de varor och tjänster du skall handla.