Skidsemester i Sverige Rabattkod

Rabattkoder skidsemester i Sverige

Att åka på skidsemester i Sverige är ett mycket bra alternativ till att åka på skidsemester utomlands. Sverige har ju fostrat många bra skidåkare, som Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg, Anja Pärsson, Gunde Svan, Thomas Wassberg och Per Elofsson. Det visar på hur bra skidåkning det finns här hemma. Oavsett om man vill åka längd eller alpint så finns det många skidområden att välja bland. De områden som är mest välkända är Åre, Sälen, Isaberg och Idre Fjäll.

Många fördelar med de svenska skidorterna

Sveriges skidorter har fördelen att det är nära dit, nästan oavsett vart man bor i landet. Att åka någonstans för skidåkning under en heldag eller under en weekend tar därför inte så lång tid och kostar heller inte så mycket pengar. Visserligen är backarna kanske fler och längre utomlands, men å andra sidan har Sveriges skidorter definitivt den kortaste restiden och de barnvänligaste områdena.

När det gäller norra Sverige finns det dessutom oftast snögaranti under säsongen. Här nedan presenterar vi kort de bästa skidorterna i Sverige och då framförallt utifrån fallhöjder, antal lifter, antal pister, liftkapacitet, utbud, nöjen och hur barnvänligt respektive skidort är.

Skidsemester i Sverige Rabattkod

Åre – Sveriges största skidresemål

Åre är Sveriges skidmecka nummer ett. Det är Sveriges största skidort och även den enda orten som håller internationell klass vad gäller skidåkningen. Egentligen består Åre av flera skidområden som är sammanbundna med bussar eller liftar, några exempel är Åre, Duved, Björnen och Tegefjäll.

I Åre finns också Sveriges längsta nedfarter där man kan åka mer än sex kilometer i en och samma pist. Totalt finns det 110 nedfarter och 40 liftar i Åre. Nöjeslivet i Åre är pulserande och det finns något som passar alla, både när det gäller skidåkning och underhållning. För barnen finns det gott om barnbackar, pulkabackar, fun parker, lekplatser och även barn after ski.

Skidresa till Tärnaby och Hemavan

Den som vill åka skidor på klassisk mark bör bege sig till Västerbotten. I Tärnaby/Hemavan finns nämligen Ingemarbacken och Anjabacken, uppkallade efter de internationella skidstjärnorna. Tärnaby har den högsta fallhöjden i Sverige, hela 830 meter. Tärnaby brukar också vara den svenska skidort som snabbast öppnar för säsongen.

Tärnaby och Hemavan delar skipass. Det är ungefär 20 kilometer mellan orterna och det går gratis skidbussar emellan. Det finns gott om pister att välja mellan, både familjebackar och backar för de erfarna skidåkarna. Även för den som gillar längdåkning, snowboard, heliski eller offpist har Tärnaby och Hemavan en hel del att erbjuda. Det finns också mycket aktiviteter och nöjen.

Skidsemester vid Riksgränsen

Riksgränsen ligger nordligast i Sverige, vilket ger en lång skidsäsong. Att åka skidor i midnattssolen är en exotisk och häftig upplevelse. Det är snögaranti under hela säsongen och det finns mycket offpist. Framförallt riktar sig Riksgränsen till skidentusiasterna, men det finns backar som passar alla från nybörjare till erfaren skidåkare.

Högsta fallhöjden är 387 meter. Det finns 34 nedfarter och sex liftar. Total pistlängd är 15 kilometer och den längsta nedfarten är på 2500 meter. Det är ingen nöjesmetropol, utan till Riksgränsen åker man framförallt för skidåkningens skull. Men visst finns det såväl after ski som nattklubb, men också andra aktiviteter som skotersafari och hundspannsåkning.

Skidsemester i Idre Fjäll

Idre Fjäll är en skidsportanläggning i Dalarna som är mycket populär, framförallt på grund av läget. Det tar ju inte så lång tid att åka dit från de mellersta och södra delarna av Sverige. Det finns massor av pister i alla riktningar nedför fjället, vilket gör att oavsett väder hittar man pister där det finns lä och behaglig temperatur.

Det finns backar som passar alla, från barn och nybörjare till erfarna skidåkare som vill ha branta och utmanande backar eller ren offpist. Det finns flera barnområden och flera fun parker. Idre Fjäll är en anläggning som satsat mycket på familjer och det finns en hel del aktiviteter att välja bland, som badhus, after ski och karaoke.

Skidsemester i Vemdalen

I Jämtland finns tre stycken skidområden som är sammanbundna med snabba skidbussar: Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Vemdalsskalet är det naturliga centrat där det finns en mycket lång skidtradition och backar som passar alla. I Björnrike hittar man mer familjevänlig åkning, medan brantare och tuffare skidåkning finns i Vemdalen och Klövsjö.

Totalt finns 51 pister och 30 liftar i hela skidområdet. Den högsta fallhöjden är 440 meter och den längsta nedfarten 2100 meter. Det finns nöjen och aktiviteter på alla tre skidorter, men om man letar efter mycket party och nattliv ska man nog välja Vemdalen. I Storhogna finns också ett välrenommerat spa som lockar många besökare.