Skidsemester utomlands Rabattkod

Rabattkoder Skidsemester utomlands

Tycker man om att åka skidor är en skidresa utomlands en häftig upplevelse. Även om vi faktiskt har riktigt bra skidåkning här hemma i Sverige så är trots allt skidåkningen något extra utomlands. Längre backar, högre fallhöjd, mer offpist, fler backar att välja på och mer nöjen och aktiviteter brukar de utländska skidorterna kunna stoltsera med.

Att åka på skidsemester utomlands innebär alltså många fördelar, oavsett om man är nybörjare på skidåkning eller om man är en riktig skidentusiast. Med hela världens skidbackar så får man förstås ett enormt utbud att välja bland.

Därför har vi listat några av världens bästa skidområden, för lite guidning i djungeln av alla skidorter som finns. När man ska välja resmål inför skidsemestern så bör man utgå från vilken nivå man ligger på som skidåkare. Åker man flera stycken så är det en fördel att välja en stor skidort där det finns skidåkning som passar alla.

Skidsemester Utomlands Rabattkod

Whistler Mountain/BlackComb, Canada

Världens absolut bästa skidåkning finns nog i Canada. År 2010 var Whistler också värd för vinter-OS, vilket innebär att skidorten hamnat i hela världens blickpunkt. Whistler består av två höga berg med ett sammanhängande liftsystem och ett oändligt antal pister. Skidorten kan också stoltsera med Amerikas största fallhöjd – 3500 meter.

Oavsett vad man är intresserad av när det gäller skidåkning så finns det mycket att välja mellan i Whistler. Det finns backar i alla svårighetsgrader, pistat och opistat för såväl snowboard som vanlig utförsåkning. Förutom skidåkning i världsklass erbjuder Whistler också ett intensivt utbud av nöjen, kultur och shopping.

Val d’isere, Frankrike

Om man vill hålla sig i Europa, men ändå vill uppleva häftig och mäktig skidåkning så kan man söka sig till Val d’isere. Där finns närmare hundra olika liftar som tar åkaren upp till Europas största skidområde. Det finns så många backar att man faktiskt kan åka skidor en hel vecka utan att behöva åka i samma backe mer än en gång! Högsta fallhöjden är 3500 meter och många av pisterna är långa, långa, vilket ger en härlig åkupplevelse.

Kitzbühel, Österrike

Kitzbühel brukar kallas för Alpernas pärla, och det är inte så konstigt eftersom skidområdet har en historia som är flera hundra år gammal med mycket charm och gemytlighet. Det finns gott om välpreparerade pister av olika svårighetsgrader, men också mycket offpist. Området ligger inte så högt, men det är trots detta snösäkert eftersom snökanonerna används för att förstärka väsentliga delar av skidområdet. Det finns mycket party och nöjen att välja bland för den som vill göra annat än att åka skidor.

Vail, Colorado, USA

En av USA:s största skidorter är Vail, både när det gäller total pistlängd och antalet nedfarter och liftar. Trots detta är köer ovanliga, så det är inte konstigt att snöområdet är populärt. Vail är också kändistätt och det finns ett enormt utbud av nöjen, after ski, shopping och underhållning. Liftkortet gäller också i de närbelägna skidområdena Beaver Creek och Breckenridge, vilket lovar massor av skidåkning som passar såväl nybörjare som skidentusiaster. Framförallt är nog Vail känd för sin torra och lätta pudersnö som är oemotståndligt härlig att åka på, såväl i de breda och välpreparerade pisterna, som i de opistade områdena.

Dolomiterna, Italien

I Italienska Dolomiterna finns inte bara Alpernas största liftsystem utan också världens vackraste skidåkning. Det är en skidort där man inte ens behöver vara skidåkare för att njuta – man kan åka dit enbart för att sitta i en solstol och lapa i sig av skönheten och utsikten. I Dolomiterna finns hur många nybörjarbackar som helst, men också några av Alpernas brutalaste tävlingspister och den bästa offpisten. Det finns flera liftsystem att välja bland, med totalt 460 liftar i tolv dalar.

Man hinner aldrig åka i alla nedfarter under en och samma skidresa och bara det är ju en häftig tanke. Självklart finns ett stort utbud av nöjen och aktiviteter. Exempelvis finns nästan lika många restauranger som pister. Beroende på vilken typ av skidåkare man är så bör man söka sig till olika delar av Dolomiterna. Cortina d´Ampezzo är inget för barnfamiljen.

Orten arrangerade OS 1956 och räknas till Italiens förnämsta, med ett stort utbud av branta och välpreparerade tävlingspister. Canazei är däremot ett område där även barnfamiljer passar in och där man får tillgång till största möjliga liftsystem, vilket är perfekt för familjer där man är på olika nivå när det gäller skidåkningen.