Skidutrustning Rabattkod

Rabattkoder skidutrustning

När skidresan är bokad är det dags att börja fundera på skidutrustningen. Barn växer ur både pjäxor och skidor från år till år och även vuxnas skidutrustning kan behöva förnyas med jämna mellanrum. Men skidutrustning och snowboardutrustning är dyrt. Såväl skidor som andra tillbehör kan kosta nästan hur mycket som helst, så det gäller att fundera ut hur mycket pengar kan vill lägga ner på skidutrustningen. Det finns ju olika alternativ, man kan hyra skidutrustningen eller man kan köpa den. Dessutom kan man köpa skidutrustning på nätet eller köpa begagnad skidutrustning. Allt beror på hur ofta man åker skidor och hur ens ekonomi ser ut. Här tittar vi lite närmare på de olika alternativen.

Skidutrustning

Hyra skidutrustning

På nästan alla skidorter brukar det finnas möjlighet att hyra skidutrustning. Det man ska tänka på då är att den troligen inte kommer att vara av toppkvalitet. Skidutrustningarna hyrs ju ut hela tiden och det blir ett stort slitage på dem. För barn, nybörjare och inte så kräsna åkare så är det dock ingen större fara, men är man en duktig åkare som vill utveckla sin åkning så kan det kännas tråkigt. Det kan kosta en tusenlapp att hyra skidutrustning en vecka, så det är mer prisvärt än att köpa ny utrustning, framförallt för barnen som ändå har vuxit ur den till nästa skidresa. Men om man som vuxen åker skidor ett par gånger om året, varje år, så kommer man snabbt upp i den summa som det kostar att köpa en egen skidutrustning.

En fördel med att hyra är dock att man slipper släpa med sin skidutrustning på resan, vilket kan kännas bekvämt framförallt om man åker på skidresa utomlands. En nackdel är dock att man måste stå i kö till uthyrningen för att prova ut sin utrustning. Men det kan man komma runt genom att boka utrustningen redan i samband med att man bokar sin skidresa. Även om man tänker hyra skidutrustning rekommenderar vi att man tar med sin egen skidhjälm. Såväl barn som vuxna bör ha hjälm i backarna och det är både säkrare och fräschare att ha med sin egen hjälm.

Köpa skidutrustning

Att köpa skidutrustning kan vara mer prisvärt ifall man vill åka skidor mer än någon enstaka gång om året. Är man en duktig åkare är det nästan ett måste att köpa sin egen skidutrustning, så man vet att skidor och pjäxor är anpassade för ens egen kropp och åkstil. Om man ska köpa skidutrustning kan man göra det i god tid innan skidresan, så när man väl kommer fram till skidorten behöver man inte fokusera på det utan kan ägna all tid till själva skidåkningen.

Skidutrustning kan man köpa såväl på vanliga sportbutiker som på specialistbutiker, beroende på hur avancerad utrustning man behöver. Ett tips för att spara pengar är att fynda skidutrustning på rea, som brukar hållas strax innan varje ny säsong eller i slutet av säsongen.

Köpa skidutrustning på nätet

På nätet finns ett stort utbud av allt man kan tänkas behöva inför sin skidresa. Det finns gott om specialbutiker som säljer allt från skidkläder till skidor, stavar och pjäxor. Priset ligger ofta mycket lägre på nätet än i de lokala affärerna, men en nackdel är att man inte kan prova utrustningen på plats. Ett alternativ kan vara att prova ut pjäxor och liknande på stan, men sedan kolla vart man kan köpa just dessa pjäxor billigast på nätet. På så sätt får man exakt de pjäxor man vill ha, men till det billigaste priset. Glöm bara inte att kolla upp hur mycket totalpriset är inklusive fraktkostnader och andra avgifter.

Köpa skidutrustning på skidorten

Man kan faktiskt köpa skidutrustning på de stora skidorterna också. Ofta är produkterna riktigt prisvärda och dessutom får man hjälp med utprovning av riktiga proffs. En fördel är också att man inte behöver släpa med sig skidutrustningen dit, utan bara på hemresan. Ska man ändå köpa ny skidutrustning så kan man därför lika gärna göra det på plats. Ett ytterligare plus är att man då ser direkt efter köpet ifall något är fel och kan åtgärda detta direkt. Mardrömmen är väl om man köper ny skidutrustning hemma innan avresa och sedan upptäcker något fel med en bindning eller annat när man väl kommer på plats på skidresan och det inte finns möjlighet att reklamera utrustningen förrän man kommer hem igen.

Köpa begagnad skidutrustning

Att köpa begagnad skidutrustning är ett bra alternativ, inte minst för barnen och för nybörjaråkarna. Barn växer ju ut sin skidutrustning efter bara någon säsong, vilket gör att begagnad skidutrustning för barn sällan är mycket använd och sliten. Även för vuxna finns det mycket att välja bland på begagnatmarknaden. Kolla på annonsplatser som Blocket eller gå på bytardagar som de lokala idrottsklubbarna anordnar inför varje säsong.