Tandblekning – Fungerar det?

Tandblekning som görs hemma själv har på senare tid blivit väldigt populärt. Det finns idag ett antal företag som erbjuder tandblekning via postorder och man får då hem ett komplett paket med allt som behövs för att bleka sina tänder.

Kitet innehåller allt som oftast: Tandbleknings gel, blekskena, komplett manual. Vi har prövat fem tandbleknings företag och samtliga levererar en bra produkt som verkligen fungerar. Hemligheten med att lyckas med sin tandblekning är att man vårdar sina tänder och håller dom i gott skick. Det är också viktigt att man följer punkterna steg för steg i manualen. Följer man alla steg kommer man att få en lyckad tandblekning.

Vad är tandblekning och hur går det till?

En tandblekning går till så att man tar bort missfärgningarna som finns och som hela tiden skapas på sina tänder ju äldre man blir. Väteperoxid är det ämne som används vid tandblekning och det går till så att tandblekning genomförs genom att väteperoxid frigör fria radikaler eller ensamma syreatomer som bryter ner de molekyler som missfärgar tänderna.

Påverkas emaljen av tandblekning? Nej så länge man följer instruktionen noga som finns med i ditt hemmakit så kommer emaljen inte att skadas. Detta gäller de tandblekningsmetoder som använder oxidationsmetoden vilket alla företag använder sig utav.

Tandblekingsgelen påverkar endast organiskt material och skadar således ej emaljen. För säkerhets skull , undersök vilket PH-värde tandbleknings preparaten som ni skall använda har. Detta gäller även i de fall ni planerar att köpa tandblekningspreparat från en tandklinik.

Varför skall man göra en tandblekning?

Man känner sig betydligt fräschare med välskötta vita rena tänder i munnen och man kommer att se en enorm skillnad om man gör en tandblekning för första gången. För att må bra som människa behöver man känna sig tillfreds med ens inre och yttre och genom väldigt små medel som tandblekning kan man lyfta sitt självförtroende.

Man visar sina tänder ett otal gånger varje dag och att gå runt med bruna missfärgade tänder skapar inte en harmoni då ens tandrad oftast är den detalj som man direkt lägger märke till när man pratar med andra människor. Vi har listat ett antal företag som säljer tandblekning här nedan och vi kan rekommendera samtliga då de håller en hög kvalitet och levererar en tandblekning som ger enorm skillnad.

Vad kostar en tandblekning?

Ett numera vanligt och mycket billigt alternativ för blekning av tänder är med hjälp av en bettskena som man sedan värmer i varmt vatten för att man skall kunna forma skenan exakt efter sin egen unika tandrad.. Man fyller skenan med blekmedel och vanligtvis skall skenan sitta i 2-6 timmar per gång. Denna procedur skall upprepas normalt sett mellan 5-12 dagar.

Resultatet blir oftast mycket bra om man lägger ned lite tid och energi och att man verkligen följer manualen steg för steg noggrant. Tandbleknings kit kan man få för 250 upp till 1000 kr. Det finns också betydligt dyrare tandblekning och om man går till en tandblekning klinik så kommer man att få betala betydligt mer än vad man gör när man köper ett tandblekning kit för hemma bruk.

Alla dessa tandblekning företag som vi listar nedan håller hög klass och de levererar en tandblekning som vi kan rekommendera.