Vad är ett Webbhotell

Ett webbhotell ”hostar” dina webbsidor vilket gör dem synliga på internet, i stort sätt tillhandahåller ett företag en server som alltid är uppkopplad till internet. När någon skriver in ditt domännamn så kopplas dem till servern och på det sättet får se din webbsida, lite förenklad men i grund och botten ungefär vad ett webbhotell är. Ett av de mest kända webbhotellen i Sverige är FS Data.

Hur viktigt är mängden trafik?

Det beror på hur mycket du kommer behöva? Är du en privatperson som ska skriva om en personlig hobby eller kanske en blogg så erbjuder alla webbhotell på Startsidan tillräckligt med trafik för dina behov. Representerar du ett företag rekommenderar jag Crystones, Surftowns eller Loopias företags lösning även fast dem flesta företag klarar sig med standard utbuden.

Vad ska jag tänka på innan jag köper webbhotell

Det är viktigt att du tänker igenom vad du kommer behöva inte bara idag utan även ett år framöver så att du inte står med dubbla kostnader för webbhotell för att du valde det minsta alternativet och nu krävs en expansion. Tänk över trafik, hur många besökare kommer din hemsida generera, tänk även över hur mycket utrymme du kommer behöva.

Ska du bara skapa en hemsida så spelar utrymmet mindre roll, men om du vill starta upp många kan jag verkligen rekommendera att du tar ett lite större alternativ.

Billiga Webbhotell

Idag finns det väldigt många webbhotells leverantörer att välja mellan, varav många klassas som billiga men ytterst få av dem kan verkligen kallas dem billigaste webbhotellen. Oderland har bra och billiga lösningar!

När man sitter och går igenom dem olika leverantörerna är det viktigt att komma ihåg att även fast dem är billiga så betyder det inte att det är bra webbhotell som man kan förlita sig på i det långa loppet, även fast dem är bra och billiga så betyder det inte att du hittat det Billiga webbhotell för just dina behov.

Företag och webbhotell

För ett företag med många besökare varje månad så lönar det sig väldigt ofta att välja ett seriöst och välskött webbhotell snarare än att välja det billigaste webbhotellet man hittar, för en privatperson som ska driva en webbsida mer som hobby än som affärsverksamhet så finns det en rad billiga webbhotell som kan uppfylla även en entusiast drömmar om billiga webbhotell.

Jag själv använder Surftown som webbhotell vilket både är billigt och bra och när jag valde det var det även ett extra pris på pro varianten som Surftown erbjuder i sitt sortiment. Det är även något man bör tänka på, nämligen att välja ett billigt webbhotell där du har möjlighet att snabbt uppgradera dina behov när och om det krävs av din webbsida.

Det är nämligen så att även fast du i början klarar dig med otroligt lite så kan det snabbt gå väldigt fort och så får din hemsida en ”downtime” pga att du inte har någon trafik kvar att utnyttja på ditt webbhotell, vilket om du använder affiliates eller adsense på din hemsida snabbt blir en förlustaffär i förlorade intäkter.

Priser och webbhotell

Glöm dock inte bort att även fast det finns flera andra viktiga faktorer när du väljer webbhotell så är faktiskt priset det viktigaste så länge webbhotellet uppfyller dem kraven du har som konsument och så länge som webbhotellet uppfyller kraven så välj det billigaste webbhotell du kan hitta.

Det är även viktigt att tänka på vad du ska använda din framtida hemsida till, är det för nöje eller kanske för att i framtiden vara försörjd genom hemsidor. Ta ett webbhotell du kan växa med, annars får du lätt växtvärk efter bara några månader.