Välj bästa Cardigan

Vilken cardigan ska du välja?

En cardigan är väldigt populär och användbar. Den går aldrig ur mode och är ett perfekt plagg att ha i beredskap om du börjar frysa. Bärs enkelt över en t-shirt eller blus, knäppt eller uppknäppt. Allt beroende på väder och önskemål från den som bär den. Cardigans finns i olika skärningar och i olika längder.

Välj Cardigan efter kroppen

Det första du bör tänka på när man köper en kofta är kroppstyp. De flesta kvinnor kan ta reda på vilken kroppstyp de har genom att helt enkelt mäta sig själva och sedan jämföra mätningarna. Detta är det första steget mot att hitta en perfekt passande cardigan.

Det är alltså mycket viktigt att veta dina mått innan du gör ett köp, speciellt om du köper från en onlinebutik. Detta beror på att medan standardstorlekar ofta är ganska lika, kan kanske standardstorlek för en enda cardigan variera kraftigt från märke till märke. De flesta kvinnor kan lätt ta sina egna mått även om processen är lättare med att ta hjälp av en vän.

Mät med mjukt måttband

Använd ett mjukt måttband och linda det runt höfterna på höftbenet och sedan vid den minsta delen av midjan. Skriv ner måtten. Därefter mäter du runt bysten vid den bredaste delen för att sedan mäta bredden på axlarna. Ta dessa mått iklädd en t-shirt och en välsittande bh eftersom koftan mest sannolikt kommer att bäras tillsammans med andra kläder.

Längden på koftan gör mycket för hur den sitter på figuren. En beskuren kofta eller en som slutar strax under armarna är lämplig för en rad kroppstyper och kan användas för både smala och bredare midjor.

Olika former på Cardigan

Dock framhäver det bysten, vilket kan vara en bra sak, men är normalt inte smickrande på kvinnor med små bröst. En cardigan som slutar vid den naturliga midjan, kan passa mycket bra till en päronformad kropp medan en längre cardigan som sträcker sig till höfterna kan vara bättre lämpad på en äpplefigur, eftersom den riktar uppmärksamheten till höfterna.

Figursydd Cardigan

Färg påverkar ibland figuren. En svart cardigan kan ofta göra att du ser smalare ut, men är kanske inte smickrande för någon utan midja. Ljusa färger lockar ögat, medan ränder och mönster kan bryta upp former och göra plagget mer intressant. Dock bör de flesta kvinnor se till att köpa en cardigan i en grundläggande nyans eller med mönster som kan bäras tillsammans med många toppar och outfits. För lite mer lekfulla och spännande modeller; mönsterstickade cardigans för damer hittar du på olika online shopping webbplatser.