Välja bästa bäddsoffa

Hur man väljer en bäddsoffa

Det är verkligen praktiskt att ha en bäddsoffa någonstans i hemmet. De flesta har inte plats för ett komplett gästrum, utan när man inte har gäster använder man ofta det rummet som hemmakontor eller TV-rum. Eller så har man inget extra rum överhuvudtaget och då blir det vardagsrummet som får vara gästrum vid behov. Eftersom utbudet av billiga bäddsoffor idag är så stort, så är det lätt att hitta något som passar till ens behov.

Bäddsoffa i vardagsrummet

Ska man ha bäddsoffan i vardagsrummet vill man gärna att den ska vara riktigt snygg och bekväm att sitta i också. Många tycker om divansoffor som blivit så populära på sista tiden, många av dem kan bäddas upp till en dubbelsäng. Eller så skaffar man sig en soffgrupp, där bara ena soffan är bäddbar. Allt matchar och ser fint ut, men när man har någon som ska sova över så har man en extrasäng. Det man ska tänka på är utrymmet runt omkring, för det är inte alla bäddsoffor som öppnas på samma sätt. En del är längsbäddade, medan andra öppnas framåt.

Valja ratt baddsoffa

Studenter och bäddsoffor

En hel del studenter, eller de som bor i små lägenheter, sover själva i bäddsoffan varje natt. Då behöver man en soffa som är snabb och lätt att förvandla till säng. På en del varianter viker man bara ner ryggstödet och vips har man en säng. Ska man inte använda soffan så ofta för att sova kanske det inte spelar så stor roll hur man viker ut den. utan då är utseendet och storleken det viktigaste.

Viktigt med bra sömn

Hur man sover är dock viktigt, vare sig det är för en eller flera nätter. Många av dagens billiga bäddsoffor är också mycket bekväma, en bra kombination. Det finns flera varianter, med eller utan resår i madrassen. Man ska både kunna sitta och ligga bekvämt i soffan, för många är det här den huvudsakliga möbeln i vardagsrummet. Har man bäddsoffan stående i extrarummet kanske man inte behöver tänka så mycket på hur man sitter, utan då satsar man mer på själva sovandet.

Spara plats med bäddsoffa

En bäddsoffa är lösningen för många som har ont om plats, oavsett hur ofta man använder den. Därför ska man se sig om noga innan man köper så man får en bra modell som man trivs med. Som tur är finns det mycket att välja på idag, speciellt på nätet, både när det kommer till utseende och pris. Man kan alltid hitta en bäddsoffa som passar in perfekt.