Välja våningssäng till barn

Våningssängar för alla åldrar

Ofta tänker man på barn när man hör ordet våningssäng, kanske en stor barnkammare där alla barnen kan få plats att leka och sova. Faktum är att det ofta är just barn som sover på höjden, många lägenheter idag har inte så många sovrum så alla får dela. Men det finns även våningssängar som är tänkta för vuxna, och därför tål ganska många kilon.

För gäster eller barn

Ett flertal väljer våningssängar för landsstället. Här har man ofta lite mindre plats, och det är så trevligt att ha gäster. Om man bor ute på en ö, eller inne i skogen, är det inte så lätt att bara komma på middag. Man måste nästan sova över, eftersom det är så krångligt att ta sig dit. Eller så vill man kunna ha barn och barnbarn på längre besök under semestrarna. Har man ett litet uthus eller liknande så kan man ofta få in ett par sängar, men inte mycket mer. Då är det bättre att sova uppe på varandra, då får kanske hela familjen plats.

Våningssängar för alla åldrar  Ofta tänker man på barn när man hör ordet våningssäng, kanske en stor barnkammare där alla barnen kan få plats att leka och sova. Faktum är att det ofta är just barn som sover på höjden, många lägenheter idag har inte så många sovrum så alla får dela. Men det finns även våningssängar som är tänkta för vuxna, och därför tål ganska många kilon.  Ett flertal väljer våningssängar för landsstället. Här har man ofta lite mindre plats, och det är så trevligt att ha gäster. Om man bor ute på en ö, eller inne i skogen, är det inte så lätt att bara komma på middag. Man måste nästan sova över, eftersom det är så krångligt att ta sig dit. Eller så vill man kunna ha barn och barnbarn på längre besök under semestrarna. Har man ett litet uthus eller liknande så kan man ofta få in ett par sängar, men inte mycket mer. Då är det bättre att sova uppepå varandra, då får kanske hela familjen plats.  Idag finns det ett stort utbud av snygga våningssängar, speciellt för barnkammaren. En del är traditionella, helt enkelt två sängar som står ovanpå varandra. Men allt fler tillverkar nu kombinerade sängar, där man också får plats med lite skåp eller ett skrivbord. De är anpassade till barn, målade i trevliga färger och ibland något kortare än vanliga sängar. En del är till och med utskurna som en leksak, små pojkar kommer att älska att få sova i en bil.  Dagens våningssängar kommer också i olika vinklar. Man kan låta det ena barnet ha sina ben under den övre sänger, till exempel. Då kan man utnyttja den plats man har till förfogande ännu mer effektivt. Eller så kan man ha sängar i en 90 graders vinkel från varandra, fortfarande med benen under den andra sängen. Sedan har man våningssängar för tre personer, då får man verkligen plats med många.  Ett antal våningssängar kommer med lådor eller andra förvaringsmöjligheter. Man kan därmed utnyttja utrymmet ännu bättre. Om man lägger ett par kuddar i undersängen kan den dubblera som soffa, speciellt trevligt för barnen varteftersom som de växer. Ett ställe där de kan sitta och läsa eller messa med kompisarna. Alla har behov av en plats där man kan vara lite i fred, därför skärmar en del av undersängen med ett draperi. Det finns så mycket man kan göra för att både barn och gäster ska kunna sova skönt.

Snygga våningssängar

Idag finns det ett stort utbud av snygga våningssängar, speciellt för barnkammaren. En del är traditionella, helt enkelt två sängar som står ovanpå varandra. Men allt fler tillverkar nu kombinerade sängar, där man också får plats med lite skåp eller ett skrivbord. De är anpassade till barn, målade i trevliga färger och ibland något kortare än vanliga sängar. En del är till och med utskurna som en leksak, små pojkar kommer att älska att få sova i en bil.

Olika vinklar på våningssängar

Dagens våningssängar kommer också i olika vinklar. Man kan låta det ena barnet ha sina ben under den övre sängen, till exempel. Då kan man utnyttja den plats man har till förfogande ännu mer effektivt. Eller så kan man ha sängar i en 90 graders vinkel från varandra, fortfarande med benen under den andra sängen. Sedan har man våningssängar för tre personer, då får man verkligen plats med många.

Förvaring i våningssängar

Ett antal våningssängar kommer med lådor eller andra förvaringsmöjligheter. Man kan därmed utnyttja utrymmet ännu bättre. Om man lägger ett par kuddar i undersängen kan den dubblera som soffa, speciellt trevligt för barnen vart eftersom som de växer. Ett ställe där de kan sitta och läsa eller messa med kompisarna. Alla har behov av en plats där man kan vara lite i fred, därför skärmar en del av undersängen med ett draperi. Det finns så mycket man kan göra för att både barn och gäster ska kunna sova skönt.