Sjuk och olycksfallsförsäkring

Sjuk och olycksfallsförsäkring – välj rätt försäkring till rätt pris

Idag kan det vara lönande för dig om du har en privat sjuk och olycksfallsförsäkring. De allmänna försäkringarna vi har via arbetsplatsen är till stor del bara inriktade på att ersätta olycksfall. Du får alltså ingen ersättning om du skulle råka få en sjukdom eller bli långvarigt sjuk. De allmänna försäkringarna är inte ett tillräckligt skydd. Dessutom gäller de flesta bara vistelsetiden på arbetsplatsen och inte på fritiden.

Sjukdom vanligare än olycka

Tvärt emot vad vi tror, så är det vanligare att man skadas av en sjukdom än av en olycka. Då är det viktigt att du tecknar en privat sjuk och olycksfallsförsäkring. Den innefattar ditt skydd 24 timmar om dygnet, var du än befinner dig. Det är en stor trygghet för dig.

Sjuk och olycksfallsforsakring

Jämför pris på sjuk och olycksfallsförsäkringar

När du tecknar en sjuk och olycksfallsförsäkring så är det viktigt att du jämför olika försäkringsbolag. Det kan du tjäna hundralappar och eventuellt någon tusenlapp per år på att göra. Via nätet kan du göra jämförelser, kvickt och enkelt, emellan de flesta försäkringsbolagen.

Du får lätt rådgivning av duktiga, erfarna och utbildade försäkringsrådgivare som snabbt ger dig svar. Samtidigt slipper du dessa långa telefonköer och alla samtalen till olika försäkringsbolag, som kan vara mycket tidskrävande. Med några musklick kan du hitta den billigaste sjuk-olycksfallsförsäkringen.

Rätt ersättning

En sjuk och olycksfallsförsäkring kan ge dig ersättning vid bestående invaliditet orsakade av både olyckor och sjukdomar. Invaliditetsersättning betalas ut som ett engångsbelopp. Vissa försäkringsbolag har i sina sjuk och olycksfallsförsäkringar ett belopp som betalas ut av vissa sjukdomsdiagnoser. Då utbudet är stort av sjuk och olycksfallsförsäkringar så är det viktigt att du tittar noga på villkor och premier, då dessa är väldigt varierande från bolag till bolag.

Lojal kund hos försäkringsbolaget

En del försäkringsbolag kräver att du redan är kund hos dem, för att få teckna en sjuk-olycksfallsförsäkring. Andra kräver att du ska tillhöra en viss bank för att få teckna en försäkring. Du kan vara lugn, det finns även försäkringsbolag som inte kräver av dig att du ska ha försäkringar tecknade hos dem innan. Det finns mindre försäkringsbolag som kan vara minst lika duktiga som större bolag. De kan ha den billigaste sjuk och olycksfallsförsäkringen med de bästa förmånerna.

I regel är åldern när du ska teckna en sjuk och olycksfallsförsäkring mellan 18 – 54 år, ibland upp till 65 år.

Till sjuk och olycksfallsförsäkringarna kan du teckna olika tilläggsförsäkringar. De är bra att ha vid långtidssjukskrivning, då du kan lida stor ekonomisk förlust.

Verkligt fall okt 2012:

Carina 48 år, har varit sjukskriven på halvtid i 2 år. Hon har ingen sådan tilläggsförsäkring. De ekonomiska förlusterna har varit stora. Minst 48 000 kr har hon förlorat vid sin sjukskrivning, plus att hon har fått betala alla läkarkostnader ( kom upp i högkostnadsskyddet på 3 veckor ) och medicinkostnader. Carina hälsar till er alla som läser detta, att ni tänker på att teckna en sådan tilläggsförsäkring, det är viktigt.

Faktum är att bara i Sverige drabbas ungefär 30 000 personer årligen av stroke. Den så kallade bildöden som är mycket mer omtalad tar ungefär 500 personers liv i trafikolyckor. Skillnaden är stor mellan 30 000 och 500 styck personer.

Tänka på vid teckning av försäkring

Det finns 3 st varianter med begränsningar inom en sjuk och olycksfallsförsäkring:

  • Ingen ersättning vid sjukdom
  • Ingen ersättning för uppräknad sjukdom
  • Endast de sjukdomar som räknas upp ersätts

Har du en sjuk och olycksfallsförsäkring så är du mycket tryggare. För din egen skull och för din familjs. Jämför du de olika sjuk och olycksfallsförsäkringarna med varandra, så hittar du också den billigaste sjuk och olycksfallsförsäkringen med de bästa förmånerna.